Kaip pranešė partijos nacionalinis vykdomasis komitetas (NVK), favoritu užimti partijos lyderio Nigelo Farage'o vietą laikytas Stevenas Woolfe'as turėjo pasitraukti iš kovos, nes per vėlai pateikė reikalingus dokumentus.

Aktyviausiai ir efektyviausiai prieš narystę Europos Sąjungoje (ES) pasisakęs N. Farage'as praėjusį mėnesį paskelbė pasitrauksiąs iš partijos lyderio posto, nes jam jau pavyko pasiekti savo tikslą, referendume britams nusprendus palikti ES.

Sekmadienį S. Woolfe'o – UKIP partijos deleguoto Europos Parlamento (EP) nario ir partijos atstovo migracijai ir finansų reikalams – atstovas teigė, kad jis pateikė savo kandidatūrą iki pasibaigiant terminui, tačiau dėl „techninių kliūčių“ ji nebuvo laiku patvirtinta.

„Aiškia balsų dauguma NVK nusprendė, kad S. Woolfe'as negali dalyvauti partijos lyderio rinkimuose, nes kandidatūrą pateikė per vėlai ir todėl neatitinka keliamų reikalavimų“, – rašoma partijos pranešime.

Dabar manoma, kad iš šešių patvirtintų kandidatų daugiausiai galimybių tapti partijos vadove turi EP narė Diana James.

UKIP partija praėjusių metų parlamento rinkimuose surinko 12,6 proc. balsų, tačiau dėl Didžiosios Britanijos rinkimų sistemos ypatumų parlamente gavo tik vieną vietą.