D. Trumpas, nepaisydamas abejotinos daugumos, iki šiol reikalavo, kad balsavimas būtų surengtas penktadienį. Prezidentas savo pirmtako Baracko Obamos sveikatos reformą nori pakeisti alternatyviu įstatymu. Tai yra vienas svarbiausių jo rinkiminių pažadų.

Ketvirtadienį dėl įstatymo projekto turėjęs vykti balsavimas buvo atidėtas sulaukus kai kurių respublikonų pasipriešinimo.

Kaip pranešama, D. Trumpas tada įspėjo respublikonus, kad šie turi pasirinkimą penktadienį balsuoti už įstatymo projektą arba visam laikui įstrigti aklavietėje su „Obamacare“. Ketvirtadienio balsavimo atidėjimas – didelis smūgis JAV prezidentui, maniusiam, kad ketvirtadienį pavyks laimėti balsavimą.

D. Trumpui reikia bent 215 respublikonų balsų. Jei 22 respublikonai pereis į demokratų pusę ir balsuos prieš įstatymo projektą, prezidentas patirs nesėkmę.

Atsiėmė įstatymo projektą

Respublikonų partijos vadovybė patenkino D. Trumpo prašymą atsiimti ir nesvarstyti sveikatos apsaugos reformos įstatymo, turėjusį pakeisti „Obamacare“. ABC news rašo, kad D. Trumpas po kilusio didelio pasipriešinimo pačioje respublikonų partijoje nusprendė atsiimti įstatymo projektą, nes jam nebūtų užtekę balsų.

Kiek anksčiau D. Trumpas reikalavo, kad respublikonai palankiai balsuotų šio penktadienio svarstyme, tačiau tai neįtikino jo atstovaujamos partijos atstovų. D. Trumpo ir Paulo Ryano siūlytas įstatymo projektas susilaukė didelės kritikos tiek iš demokratų, tiek ir iš respublikonų partijos narių.