Jis patvirtino, kad J.Tymošenko atsisakė duoti kraujo tyrimams Kijevo srities klinikinėje ligoninėje.

"Taip, ji darys tai tol, kol bus įvykdytas jos teisėtas reikalavimas, kad kraujo ji duos tam gydytojui, kuriuo ji pasitiki. Tai jos teisėtas reikalavimas. Ir mes to primygtinai reikalausime", - sakė S.Vlasenka.

Advokatas taip pat pranešė, kad J.Tymošenko perkelta į kitą kamerą, tokią pat, kaip ankstesnė.

"Šiandien Tymošenko skubiai perkelta į kitą kamerą. Priežastys nežinomos", - sakė S.Vlasenka.

Gynėjas sakė žinąs, kad Ukrainoje dabar dirba Europos kankinimų prevencijos komisijos atstovų komisija, kitą savaitę ši komisija dirbs su Ukrainos penitenciarine tarnyba.

"Aš manau, galbūt šie įvykiai kažkaip susiję, ir tikriausiai susiję su tuo, kad sekmadienį daugelis žmonių norės ateiti čia (prie tardymo izoliatoriaus) ir pareikšti savo įspūdžius bei požiūrį į tai, kas vyksta", - pabrėžė S.Vlasenka.

Jis pažymėjo, kad J.Tymošenko "perkelta labai toli į gilumą tų patalpų, kurias turi Lukjanovo tardymo izoliatorius".

Atsakydamas į klausimus, kokia tai kamera, ar J.Tymošenko ten viena, ar geresnės ten sąlygos, S.Vlasenka pažymėjo: "Kamera paprasta; kaip aš supratau, ji niekuo nesiskiria nuo tos, kurioje J.Tymošenko buvo anksčiau".

Gynėjas pridūrė neturėjęs galimybės pamatyti tos kameros.

J.Tymošenko gimimo dieną sutiks tardymo izoliatoriuje

Maždaug dešimt Ukrainos atlikėjų dalyvaus sekmadienį koncerte šalia Kijevo tardymo izoliatoriaus, kur laikoma opozicijos lyderė Julija Tymošenko, pranešė opozicijos susivienijimo "Tėvynė" spaudos tarnyba.

Šį sekmadienį Julijai Tymošenko sukanka 51-eri metai.

Koncerte, "Tėvynės" duomenimis, dalyvaus dainininkai Oleksandras Ponomariovas ir Nina Matvijenko, grupės "Vij" ir Fiolet", taip pat kiti atlikėjai.

Koncerto dalyviai nekomentuoja sprendimo pasirodyti priešais tardymo izoliatorių.

Kijeve remontui uždaroma gatvė prie tardymo izoliatoriaus

Ukrainos sostinėje transporto eismas gatvėje, kurioje yra tardymo izoliatorius, kuriame laikoma buvusi premjerė J. Tymošenko, bus uždraustas nuo lapkričio 24 iki 29 dienos.

Sostinės Valstybinės kelių transporto inspekcija pranešė, kad ketinama remontuoti asfaltuotą kelio dangą ir pakeisti kanalizacijos šulinių dangčius, nutekamuosius vamzdžius ir šaligatvio bortelius. Remonto darbus atlieka "Kijevautodor".J.Tymošenko pateko už grotų rugpjūčio pradžioje, o spalį teismas nuteisė ją septynerius metus kalėti už sandorį dėl dujų su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu.

Pagrindinė politinė prezidento Viktoro Janukovyčiaus varžovė neigia visus jai pateiktus kaltinimus ir sako, kad tai naujos valdžios, mėginančios pašalinti varžovus iš artėjančių parlamento ir prezidento rinkimų, "vendeta". V.Janukovyčius neigia bylos politinę potekstę.

Dėl J.Tymošenko proceso pašlijo Kijevo santykiai su Vakarais, kurie pavadino politikės baudžiamąjį persekiojimą "pasirinktiniu teisingumu" ir "neutralizavimu".

Anksčiau šią savaitę Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Europos Sąjungos vardu pareikalavo, kad Kijevas užtikrintų teisingą apeliacijos dėl J.Tymošenko nuosprendžio nagrinėjimą, kuris paskirtas gruodžio viduryje.

Dėl nuosprendžio J.Tymošenko Europos pareigūnai atsisakė susitikti su V.Janukovyčiumi Briuselyje spalio pabaigoje ir suabejojo galimybe pasirašyti susitarimus dėl laisvosios prekybos zonos ir asociacijos tarp ES ir Ukrainos.

Abejonę, kad susitarimas dėl asociacijos bus pasirašytas iki metų pabaigos, pareiškė ES atstovas Ukrainoje Jose Manuelis Teixeira.