Per pustrečių metų trukusį tyrimą buvo nustatyta, kad ankstesnės konservatorių Vyriausybės ministrai ir pareigūnai, nenorėdami sukelti panikos tarp vartotojų ir britų jautienos importuotojų, tvirtai laikėsi klaidingos raminimo ir pavojaus menkinimo pozicijos. Bendravimo tarp atsakingų departamentų stoka ir "nepriimtinas" biurokratinis vilkinimas taip pat prisidėjo prie pavėluotos ir neadekvačios reakcijos į krizę, kuri Didžiosios Britanijos galvijų bandas užklupo 1986 metais, o po dešimties metų pareikalavo pirmosios žmogaus aukos.

Reaguodama į ataskaitą, dabartinė premjero Tonio Blero (Tony Blair) leiboristų Vyriausybė paskelbė ketinanti skirti kompensacijas vadinamosios kempinligės žmogiškosios atmainos aukoms - kol kas kiek daugiau negu 70 žmonių.

Nenuostabu, kad visuomenė pasijuto apgauta ir išduota, kai 1996 metų kovo 20 dieną buvo paskelbta, jog BSE galbūt galėjo persiduoti ir žmonėms.Ligi šiol daugiau kaip 70 žmonių mirė nuo BSE žmogiškojo ekvivalento - neišgydomos Kroicfeldo ir Jakobo ligos (CJD) atmainos, sukeliančios silpnaprotystę, apakimą, paralyžių ir pasmerkiančios aukas lėtam merdėjimui.