„Mūsų pasienis turi būti visiškai išvalytas nuo „Daesh“ (IS)“, – per televiziją sakė užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.

„Turime visas teises prieš tokią teroristinę organizaciją kovoti tiek namuose, tiek užsienyje“, – pabrėžė jis.

Paauglys savižudis sprogdintojas, kuriam buvo „nuo 12 iki 14 metų“, yra įtariamas vėlų šeštadienį IS džihadistų paliepimu įvykdęs ataką pietryčių Turkijoje esančiame Gaziantepo mieste šalia Sirijos sienos, sako prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

M. Cavusoglu pirmadienį sakė, kad Turkija jau užėmė „aktyvų“ vaidmenį kovoje su IS, leisdama koalicijos pajėgoms naudotis šalies pietuose esančia pagrindine baze oro reidams prieš ekstremistų grupuotę.

Cituodama saugumo šaltinius, Turkijos žiniasklaida anksčiau pranešė, kad ataka Gaziantepe galėjo būti džihadistų kerštas Turkijai už tai, kad ji remia Sirijos opozicijos sukilėlių operaciją prieš IS Džerabulaus mieste šiaurės Sirijoje.

Paklaustas, ar vyriausybė rėmė šią operaciją, M.Cavusoglu sakė: „Mes galime paremti bet ką, ypač nuosaikiąją opoziciją, kovojančią prieš „Daesh“ sausumoje.“

„Kovosime su „Daesh“ iki galo ir toliau remsime šalis ir pajėgas, kovojančias su jais“, – pridūrė jis, bet nepateikė daugiau detalių.

M.Cavusoglu sakė, kad Turkija yra „pagrindinis „Daesh“ taikinys“, nes šalies vyriausybė išnaikino grupuotės teroristų kovotojų išteklius, kai užkirto kelią 55 tūkst. jos narių atvykti į šalį, o dar 4 tūkst. įtariamųjų deportavo.

„Tokiu būdu sudavėme „Daesh“ didžiausią smūgį“, – sakė jis.

Užsienio reikalų ministras sakė, kad Turkija ir R. T. Erdoganas suvaidino svarbiausią vaidmenį kovoje su IS ideologija, ir pridūrė: „Todėl Recepas Tayyipas Erdoganas yra svarbiausias jų taikinys.“

Turkija ilgą laiką buvo kaltinama, kad nekreipia dėmesio ar net kursto IS iškilimą Sirijoje, bet ji šiuos kaltinimus įnirtingai neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)