Meteorologai įspėja, kad audra su lietumi, griaustiniu ir kruša suka į rytus, o Londone – 22 metrų per sekundę stiprumo vėju, informuoja BBC.

Devone, Doliše sugriuvo dalis apsauginės sienos pajūryje, todėl dalis pagrindinio geležinkelio pakibo ore.

Britanijos premjeras Davidas Cameronas pranešė, kad potvynio padariniams šalinti papildomai skirta 100 mln. svarų (416 mln. Lt): 75 mln. svarų remonto darbams ateinančiais metais, 10 mln. svarų skubiems darbams Somersete, kur patvino kelios upės, ir 15 mln. svarų priežiūros darbams.

D. Cameronas pirmininkaus nepaprastųjų situacijų komiteto „Cobra“ posėdžiui, kuriame bus aptariami su potvyniu susiję klausimai.

Aplinkosaugos sekretorius Owenas Patersonas sulaukė kritikos, kad prastai tvarkosi su krize.

Na o anksčiau buvo pranešama, kad dėl atšiaurių orų uždarytos visos linijos tarp Ekseterio ir Penzanso. Tiesa, pranešama, kad dalis linijų tarp Devono ir Kornvalio jau pradėjo veikti.

Kaip minėta, Doliše įgriuvo dalis apsauginės pajūrio sienos, didžiulės bangos stipriai apgriovė geležinkelio stotį, apgadino bėgius. Didžiojoje dalyje pietinės pakrantės nuo Kornvalio iki Dorseto ir dviejuose Somerseto regionuose Aplinkosaugos agentūra paskelbė devinto lygio pavojų, o tai reiškia „pavojinga gyvybei“.

Pietvakarinėje Anglijos dalyje nuo antradienio popietės apie 44 000 žmonių liko be elektros energijos, o Pietvakarių Anglijoje – apie 5 000 namų.

Meteorologai praneša, kad šią naktį Pietvakarių Velse ir rytinėje Šiaurės Airijos dalyje vėjo gūsiai buvo iki 9 metrų per sekundę, iškrito 20 milimetrų lietaus.

Elektros tiekimo įmonė „Western Power Distribution“ praneša, kad Devone ir Kornvalyje dėl vėjo nešiojamų nuolaužų daug kur dingo elektra.
Inžinierių komandos per naktį dirbo, kad atnaujintų elektros tiekimą. Bendrovė įspėjo, jog kai kur atjungs elektrą, kad būtų galima sutaisyti pavienius gedimus.

Audros padaryti nuostoliai:
-Iš Kingsando į Kornvalį evakuota 20 žmonių, nes jų namus apgadino į krantą išplauti akmenys, kuriuos į vidų bėrė net pro langus.
-Devone ir Kornvalyje per naktį policija sulaukė 300 pagalbos prašymų. Pranešama, kad išrauti ar nulaužti apie 100 medžių.
-Braitone vėjas ir didžiulės bangos nugriovė didelę dalį Vakarinio molo.
-Devone, Torcross rajone prie jūros bangos nugriovė keturis pasatus, todėl iš ten evakavo gyventojus.
- Portsmute uždarė istorinę laivų statyklą, nes didžiulis vėjas mėtė čerpes nuo stogų.
-Geležinkelių įmonė „Network Rail“ nurodė traukiniams dalyje vietovių važiuoti 40 mylių per valandą greičiu, tai reiškia, kad kelionės traukiniu truks ilgiau.
-Trečiadienį nuo 10 iki 19 val. (12 – 21 val. Lietuvos laiku) daliai „South West Trains“ traukinių greitis apribotas iki 50 mylių per valandą.
-Silio salose vėjas buvo pakilęs iki 41 metro per sekundę.
-Velse dėl griūvančių medžių ir potvynių uždaryta dalis pagrindinių kelių.