"Šis sprendimas patvirtina mano įsitikinimus, kad mūsų Europoje tebelaukia ilgas kelias, kol vėl bus atkurtas investuotojų pasitikėjimas", - kanclerė sakė žurnalistams šiauriniame Vokietijos mieste Kylyje.

"Tačiau taip pat aišku, kad mes ryžtingai ėjome šiuo stabilios valiutos, tvirtų finansų ir tvaraus augimo keliu", - pabrėžė ji.

A.Merkel taip pat pažymėjo, jog reitingų agentūra "Standard & Poor's", kuri penktadienį nusprendė pabloginti devynių euro zonos šalių, įskaitant aukščiausius rodiklius turėjusios Austrijos ir Prancūzijos, tačiau ne Vokietijos, tėra viena iš trijų pagrindinių agentūrų.

Kanclerė sakė "atsižvelgusi" į šį sprendimą.

"Mums tai nebuvo visiška staigmena - po pastarosiomis savaitėmis vykusių diskusijų", - nurodė ji.

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble penktadienį taip pat stengėsi nesureikšminti Prancūzijos ir Austrijos reitingų pabloginimo, tvirtindamas, kad euro zonos šalys eina "teisingu keliu" ir perspėdamas, kad "Standard & Poor's" sprendimo nereikia pervertinti.

"Pastaraisiais mėnesiais mes pasaulyje vis labiau pradėjome suprasti, kad neturėtume pernelyg sureikšminti reitingų agentūrų vertinimų", - jis sakė televizijai RTL.

"Standard & Poor's" Vokietijai, kuri yra ekonomiškai pajėgiausia ES šalis, paliko galioti aukščiausią (AAA) reitingą.

Tačiau euro zonos ekonomikoje toliau vystantis krizei, Prancūzijos ir Austrijos reitingai nuo AAA buvo pažeminti iki AA, o derybos dėl Graikijos skolų nurašymo įstrigo.