Egzekucija sustabdyta, kad teismas galėtų patikrinti teiginius, jog nusikaltėlis serga psichikos liga ir kitus svarbius faktus, skelbia naujienų agentūra AP.

11-osios apygardos apeliacinis teismas nurodė nutraukti mirties bausmės vykdymą 52 metų Warrenui Lee Hillui – jam jau buvo ruošiama mirtina injekcija. Apeliacinio teismo teisėjų kolegija nusprendė, jog būtina atsižvelgti neseniai išsakytą gydytojų nuomonę dėl W. L. Hillo psichinės būklės.

„Kitais žodžiais tariant, visi specialistai – tiek pareigūnai ,tiek apeliacijos teikėjai – sutaria, jog W. Hillas yra psichiškai nesveikas“, - teigia teisėjai.

Prieš tai valstijos komisija, nagrinėjanti nuteistųjų prašymus dėl lygtinio paleidimo, Džordžijos valstijos aukščiausiasis teismas ir JAV Aukščiausiasis teismas sutartinai nusprendė mirties vykdymo minėtajam nusikaltėliui neatšaukti.

„Mums labai palengvėjo, kad 11-osios apygardos apeliacinis teismas nutraukė W. Hillo, asmens, turinčio psichikos negalią, egzekuciją. Visi W. Hillą tyrę gydytojai vienbalsiai sutinka – šis asmuo turi psichikos negalią“, - elektroniniame laiške teigia gynybos advokatas Brianas Kammeris.

Valstijos generalinio prokuroro atstovas situaciją komentuoti atsisakė.
W. L. Hillas mirties bausme buvo nuteistas 1990 metais už mirtiną kito kalinio Josepho Handspike sumušimą. Pareigūnai sakė, jog nusikaltėlis miegantį kameros draugą mirtinai uždaužė vinių prikalta lenta, nors kiti kaliniai ir maldavo jį liautis. Šio kraupaus nusikaltimo metu W. Hillas kalėjime atliko laisvės atėmimo bausmę už žmogžudystę. 1986 metais vyras nužudė savo merginą Myrą Wright – paleido į ją 11 kulkų.
W. Hillą palaikė ne vienas garsus žmogaus teisių aktyvistas, paramą jam reiškė ir buvęs prezidentas Jimmy Carteris su žmona Rosalynn.