Denniso McGuire'o advokatas Allenas Bohnertas šio nuteisto žudiko mirtį pavadino „nesėkmingu, kankinamu eksperimentu“ ir pridūrė: „Ohajo valstijos žmonės turėtų būti priblokšti to, kas čia šiandien buvo padaryta jų vardu“.

D.McGuire'o šeimos advokatas sakė, kad ji planuoja iškelti valstijai bylą.

D.McGuire'o bylos gynėjai praėjusią savaitę bandė užkirsti kelią jo egzekucijai ir įrodinėjo, kad dar neišbandytas metodas galėtų sukelti dusulį ir „agoniją bei siaubą“ gaudant orą.

53 metų D.McGuire'as per savo egzekuciją – vieną ilgiausių nuo 1999 metų, kai Ohajas vėl ėmė taikyti mirties bausmes, - garsiai šnarpštė. Beveik 25 minutės praėjo nuo to laiko, kai buvo suleisti mirtini vaistai, iki D.McGuire'o mirties konstatavimo 10 val. 53 min. vietos laiku.

Dennisas McGuire'as
Mirties bausmė D.McGuire'ui buvo įvykdyta už žiaurų 1989 metų nusikaltimą – nėščios, neseniai ištekėjusios Joy Stewart išžaginimą ir nužudymą. Kalėjimo pareigūnai suleido jam į veną dviejų vaistų dozes. Vienas tų vaistų yra raminamasis midazolamas, o kitas – skausmą malšinantis hidromorfonas.

Toks metodas buvo priimtas išsekus anksčiau šiuo tikslu vartotų vaistų atsargoms, gamintojui paskelbus, kad jie draudžiami mirties bausmėms vykdyti.

Ypač neįprasta ketvirtadienį buvo tai, kad D.McGuire'as, suleidus jam mirtinus vaistus, maždaug penkias minutes gulėjo nejudėdamas, o tada staiga sušnarpštė ir daugiau kaip 10 minučių nereguliariai kvėpavo ir gaudė orą. Įprastais atvejais mirtininkai juda iš pradžių, o paskui nebejuda.

„O, Dieve“, - pasakė D.McGuire'o duktė Amber McGuire, kuri stebėjo paskutines tėvo gyvenimo akimirkas.

Nuteistasis, kuris buvo pririštas prie neštuvų su ratukais, medikams bedant adatas į venas, kelis kartus kalbėjo. Kalėjimų atstovė sakė, kad jis ne kartą dėkojo egzekucijos komandos vadovui.

Tada D.McGuire'as padėkojo J.Stewart šeimos nariams, kurie stebėjo egzekuciją, už jų „malonius žodžius“ laiške, kurį tikriausiai iš jų gavo.

„Einu į dangų. Pasimatysime su jumis ten, kai ateisit“, - sakė jis.

J.Stewart nužudymas buvo išaiškintas tik po 10 mėnesių, kai D.McGuire'as, įkalintas dėl atskiro užpuolimo ir vildamasis pagerinti savo teisinę padėtį, pasakė tyrėjams turintis informacijos apie tą mirtį. Jo bandymai nusikaltimu apkaltinti savo svainį greit buvo perprasti ir nužudymu buvo apkaltintas jis pats.

Po daugiau kaip dešimtmečio DNR įrodymai patvirtino D.McGuire'o kaltę ir jis pripažino savo atsakomybę praėjusio mėnesio laiške respublikonų gubernatoriui Johnui Kasichui.

Mirtininko advokatai teigė, kad jis vaikystėje buvo protiškai, fiziškai ir lytiškai išnaudojamas, ir kad jo smegenų funkcijoms buvo pakenkta, todėl jis yra linkęs elgtis impulsyviai.

„Mes jam atleidome, bet tai nepanaikina būtinybės jam sumokėti už savo veiksmus“, - sakoma J.Stewart šeimos pareiškime, paskelbtame po egzekucijos.