„Tai neįtikėtina: 40 taktinių grupių iš visos Rusijos. Jie faktiškai griauna visą kariuomenės struktūrą, kad sukurtų bazę puolimui Ukrainoje, pripildo ją įvairiu žmogišku šlamštu. Pėstininkus jie taip pat permeta kritinėmis kryptimis, kad šie dalyvautų svarbiose atakose, tačiau dauguma dalyvaujančiųjų – „zombiai“, – teigė Ph. Karberis.

Kaip rašo ru.tsn.ua, ekspertas teigia, kad praėjusių metų vasarą į Donbasą įžengė taip vadinamosios taktinės grupės, o per žiemą vykdytą ataką jų į Ukrainos teritoriją atvyko dar daugiau.

„Dabar jie keičia dalinių ir brigadų, ypač mechanizuotųjų struktūrą. Jie siunčia vakarinį kariuomenės korpusą, tą, kur tarp Donecko ir Mariupolio, kurio didžiausia koncentracija – šalia Volnovachos, o taip pat ir šiaurinį korpusą, esantį tarp Donecko ir Luhansko, Kramatorsko kryptimi. Taigi vyksta karinių pajėgų pergrupavimas“, – teigė Ph. Karberis.

„Jų žvalgybos, kuri dirba su rusiška technika ir elektronika, darbas pagerėjo. Jie sustiprino sunkiosios artilerijos pajėgas, taigi dabar jie koordinuoja ir sėkmingai valdo visą taip vadinamąjį kariuomenės korpusą, o tai visai nėra įprastas kariuomenės pergrupavimas, kuris būna vykdomas, kai ruošiamasi ilgoms paliauboms. Šis kariuomenės pergrupavimas, kuris šiuo metu yra vykdomas, atliekamas ruošiantis didelio masto puolimui“, – patikino jis.

DELFI primena, kad taikos derybos tarp kariaujančių pusių Rytų Ukrainos konflikte baigėsi po šešių valandų. Susitikimo dalyviams nepavyko pasiekti progreso dėl planuotos buferinės zonos, skelbia „Laisvosios Europos radijas“.

Derybomis Baltarusijos sostinėje Minske buvo siekiama išgelbėti byrančią paliaubų sutartį, kurią prieš šešis mėnesius pasirašė Ukrainos vyriausybė ir Rusijos remiami separatistai.

Per naujausias derybas derybininkai turėjo susitarti dėl mažesnio kalibro ginklų atitraukimo nuo pasiūlytos 30 km pločio buferinės zonos, skiriančios sukilėlių valdomas teritorijas nuo likusios Ukrainos.

Donecko separatistams derybose atstovaujantis Denisas Pušilinas teigė, kad diskusijas nutraukė Ukrainos pusė, kadangi Kijevas atsisako atitraukti savo karines pajėgas iš keturių strategiškai svarbių vietovių.

Kijevo ir Maskvos atstovai atsisakė kalbėti su reporteriais.

Ukraina sulaukė spaudimo iš Europos sąjungininkių, raginančių Kijevą remti išplėstą buferinę zoną. Tačiau keli šimtai Kijevo kontroliuojamo Mariupolio uostamiesčio gyventojų rugpjūčio 2-ąją surengė mitingą prieš Kijevo karinių pajėgų atitraukimą, baimindamiesi, kad tai tik išprovokuos naują sukilėlių puolimą.