Apie Kim Jong Uno, kuris labai retai rodosi viešumoje, ligą buvo spekuliuojama jau seniai. Žiniasklaida priminė, kad Kimo šeimoje buvo daug ligų, tarp jų ir genetinių. 2014 metais pasirodė oficiali informacija Pchenjano televizijos kanale, iš kurios buvo galima suprasti, kad diktatorius „jaučia diskomfortą“.

Gydytojai atkreipė dėmesį į faktą, kad nuo to laiko, kai Kim Jong Unas perėmė valdžią, jis priaugo nemažai svorio. Šiaurės Korėjos vadas neslepia savo pomėgio valgyti riebų ir nesveiką maistą.

Psichiatras Stephenas Evansas tuo metu kalbėdamas BBC sakė, kad diktatorius tokiu būdu gali bandyti „užvalgyti“ baimę. Tokia hipotezė buvo patvirtinta Pietų Korėjos žvalgybos, kuri pareiškė, kad Kim Jong Unas taip bijo pasikėsinimo į jo gyvybę, kad turi problemų su miegu. Diktatorius, kaip manoma, dar bijo to, kad Šiaurės Korėjos gyventojai sužinos, jog vaikystėje jį skriaudė mama. Tokia informacija galėtų lemti jo autoriteto sumažėjimą.

Žvalgybos agentai taip pat kalbėjo apie galimas problemas su koja. Kai kuriuose oficialių renginių įrašuose matoma, kad Šiaurės Korėjos lyderis aiškiai šlubuoja.

Panašią mintį iškėlė ir amerikiečių mokslininkai. Portalo „pagesix“ prašymu, gydytojai išanalizavo vaizdo įrašus ir nuotraukas, kuriose matomas Kim Jong Unas.

„Jo elgesys tą rodo. Manome, kad diktatorius kenčia nuo podagros, - sako vienas iš ekspertų. Gydant tokią ligą išrašomi kortikosteroidai, kurie naudojamas ilga laiką sukelia daug šalutinių poveikių, tokių kaip polinkis į agresiją, įsiūčio priepuoliai ar dirglumas. Podagra sergantys asmenys taip pat turi laikytis griežtos dietos, kas Kim Jong Uno atveju yra labai sunku“, - sakė ekspertai.