Vyriausybei nerimą kelia rinkėjų apatija ir net galimas rinkimų boikotas. Analitikų teigimu, kyšininkavimo skandalai per kampaniją dar labiau padidino rinkėjų nepasitikėjimą politikais.

Tinklapyje „YouTube“ netikėtai išpopuliarėjo rinkimus boikotuoti raginantys vaizdo įrašai, sukurti įžymių jaunų alžyriečių. Vienas iš jų surinko 3,9 mln. peržiūrų.

Šioje šalyje teisę balsuoti turi apie 20 mln. žmonių.

Ankstų ketvirtadienį balsavimo apylinkės buvo apytuštės.

Alžyriečiai spėlioja, ar atvyks balsuoti prezidentas Abdelazizas Bouteflika, nes po 2013 metais patirto insulto jis itin retai pasirodo viešumoje.

Dėl 462 vietų žemutiniuose parlamento rūmuose rungiasi 63 partijos ir daug nepriklausomų sąrašų. Partijoms sunkiai sekėsi įtraukti į savo sąrašus pakankamai kandidačių, nes vienas Alžyro įstatymas reikalauja, kad bent 30 proc. parlamento narių būtų moterys.

Alžyro ekonomika priklauso nuo naftos ir gamtinių dujų – šie ištekliai sudaro apie 30 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Žemos naftos kainos smogė šalies vyriausybei, o jaunimo nedarbo lygis siekia 25 procentus.

Jauni alžyriečiai linkę kurti savo ateitį Europoje, o sekmadienį vyksiantys prezidento rinkimai Prancūzijoje sulaukia daug daugiau dėmesio nei parlamento rinkimai šioje buvusioje Prancūzijos kolonijoje.