Taip pat pranešama, kad per šį išpuolį žuvo trys žmonės, vienas jų britas, kitas - prancūzas, trečiojo tautybė nenurodoma.

Pasak Mauritanijos naujienų agentūros, tarp 41 įkaito be minėtų septynių amerikiečių dar yra prancūzų, britų ir japonų; kiti šaltiniai tarp įkaitų mini septynis japonus, prancūzą, taip pat vieną airį ir vieną norvegą bei kelis britus.

Su "al Qaeda" siejama kovotojų grupuotė pareiškė, jog šis išpuolis surengtas todėl, kad Alžyras leido Prancūzijai pasinaudoti jo oro erdve atakoms prieš islamistus Malyje.

Nuogąstaujama, kad Prancūzijos operacija Malyje gali iššaukti dar daugiau islamistų keršto atakų prieš Vakarų valstybių objektus Afrikoje, taip pat ir Europoje.

Anksčiau buvo pranešta, kad incidentas Alžyro pietose įvyko auštant Tingenturino rajone, esančiame maždaug už 40 km nuo Ain Amenaso, kur yra britų naftos pramonės milžinės BP, norvegų "Statoil" ir Alžyro valstybinės bendrovės "Sonatrach" kartu eksploatuojami gręžiniai dujų telkinyje.

Trečiadienio vakarą pranešta, kad pagrobėjai paleido Alžyro darbininkus, buvusius tarp įkaitų.

Kiek alžyriečių buvo pagrobta, kiek jų paleista, nepranešama, tik nurodoma, jog tarp įkaitų yra norvegų, prancūzų, amerikiečių, britų ir japonų.

Incidentas Alžyro pietuose netoli Libijos sienos įvyko auštant Tingenturino rajone, esančiame maždaug už 40 km nuo Ain Amenaso, kur yra britų naftos pramonės milžinės BP, norvegų "Statoil" ir Alžyro valstybinės bendrovės "Sonatrach" kartu eksploatuojami gręžiniai dujų telkinyje.