47 metų J. Perkinsas per baigiamąjį rinkimų turą gavo maždaug 57 proc., o J. Smithermanas - 43 proc. gausiai dalyvavusių rinkėjų balsų. Iš viso miestelyje yra 14 000 rinkėjų. Rinkimų kampanijos metu J. Smithermanas įspėjo, kad išrinkus J. Perkinsą, Selma turės tik juodaodžių vyriausybę, o verslas iš miesto pasitrauks.

J. Smithermanas pirmą kartą tapo meru 1964 metais, likus maždaug pusmečiui iki istorinių 1965 metų eitynių, kuriose juodaodžiai reikalavo rinkimų teisių. Tuomet rinkimams buvo užregistruota tik apie 150 juodaodžių. Vėliau juodaodžių rinkėjų padaugėjo iki 65 proc., tačiau J. Smithermanas likdavo mero kėdėje, gaudamas beveik visus baltųjų balsus ir šiek tiek juodaodžių balsų.

Mero karjeros pradžioje J. Smithermanas buvo prieš rinkimų teisės suteikimą dideliam juodaodžių skaičiui. 1965-aisiais įvyko susidorojimas su rinkimų teisės reikalaujančių eitynių dalyviais, kuriuos kariuomenė puolė su lazdomis ir ašarinėmis dujomis. Kiek vėliau vyko Martino Lutherio Kingo (Martino Liuterio Kingo) vadovaujamos eitynės nuo Selmos iki Montgomerio.