"Mane operavo prieš dvi valandas. Kaip buvo planuota. Prieš dvi savaites man pradėjo svaigti galva, pykino", - rašoma laikraščio interneto svetainėje, kurioje skelbiamas pokalbis su aktoriumi.

"Jie mėgino sugrąžinti mano širdį į vietą", - kalbėjo aktorius ir pridūrė, kad nejautra jam buvo taikoma tik 10 minučių.

"Man atliko tyrimus. Nustatė, kad neurologiškai esu sveikas, tačiau diagnozavo širdies ritmo sutrikimą. Tokiems vyrukams kaip aš taip atsitinka, kai padaugėja emocijų. Tai dėl tų visų nesąmonių, kurias išgyvenu", - sakė jis.

"Šiomis dienomis man jų užteko, kalbu apie savo sūnų ir visa kita", - kalbėjo A.Delonas primindamas būsimą savo 17-mečio sūnaus teismo procesą dėl kaltinimų netyčia šaunamuoju ginklu sužeidus vieną vakarėlio svečią.

1935 metais gimęs A.Delonas per daugiau nei penkis dešimtmečius trukusią aktoriaus karjerą sukūrė apie 100 vaidmenų filmuose, kuriuos režisavo tokie režisieriai kaip Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni, Jeanas-Pierre'as Melville'is, Josephas Losey ir Jeanas-Lucas Godardas.

Dažniausiai kietaširdžius blogiukus, tokius kaip garsiojoje 1970 metų juostoje "Borsalino", vaidinęs A.Delonas atsiskleidė ir kitokiame amplua - aktoriaus įvairiapusiškumą parodo jo sukurtas dvilypės moralės meno prekeivio pono Klaino vaidmuo filme "Mesjė Klainas".

Alainas Delonas su dukra Annouchka
Jo asmeninis gyvenimas taip pat labai susijęs su kinu: čia verta paminėti jo santykius su tokiomis garsiomis aktorėmis kaip Romy Schneider, Mireille Dar arba Nathalie Delon.

A.Delonas gimė Paryžiaus priemiestyje. Jo tėvas vadovavo vietos kino teatrui, o motina dirbo vaistinėje, tačiau tėvai išsiskyrė, kai berniukui buvo vos ketveri.

Pasibaigus maištingai vaikystei, ketverius metus jis tarnavo kariuomenėje, dalyvavo Indokinijos kare, o vėliau išmėgino save ir kitose srityse, netgi dirbo didmeninėje prekyboje Paryžiaus "Les Halles".

Dėl patrauklios išvaizdos į Holivudą jį pakvietė JAV prodiuseris Davidas Selznickas, pasiūlęs kontraktą su sąlyga, kad prancūzas išmoks anglų kalbą.

Tačiau A.Delonas priėmė konkurento prancūzų režisieriaus Yves'o Allegreto pasiūlymą ir netgi tapo tarptautine žvaigžde - buvo gerai žinomas Japonijoje, Kinijoje ir Rusijoje - tačiau vis dar turėjo išsikovoti pripažinimą Prancūzijoje.

Sėkmę atnešė pirmasis nedidelis vaidmuo 1957 metų Y.Allegreto filme „Kai įsikiša moteris“ (Quand la femme s'en mêle), tačiau tikrasis jo talentas atsiskleidė 1960 metais pasirodžiusiame R.Clemento trileryje "Raudonas mėnulis" (Plein Soleil).

Šlovę aktoriui atnešė netrukus pasiūlyti vaidmenys dviejuose L.Visconti filmuose 1960 metų „Rokas ir jo broliai“(Rocco e i suoi fratelli) bei ko gero geriausiai žinomoje režisieriaus juostoje su A.Delonu "Leopardas" (Il gattopardo, 1963).

Po "Mūsų istorijos" (Notre Histoire), kurią 1984 metais sukūrė Bertrandas Blieras ir kurioje A.Delonas suvaidino į alkoholį įnikusį garažo savininką, ryškesnių vaidmenų A.Delonas nebesukūrė.

Jis vaidino teatre ir televizijoje, taip pat ėmėsi režisieriaus ir prodiuserio veiklos.

A.Delonas finansavo bokso varžybas, įkūrė savo reklamos bendrovę, kuri daugiausia užsiėmė kvepalų vyrams rinkodara. Jis buvo surinkęs įspūdingą daugiausia šeštojo dešimtmečio meno kūrinių kolekciją, kurią 2007 metais pardavė aukcione.

Pastaruoju metu A.Delonas laikėsi dešiniųjų politinių pažiūrų ir jautė simpatiją ultradešiniųjų lyderiui Mari Le Penui. Tuo tarpu pastarasis 2007 metais leido suprasti, kad A.Delonas net galėtų suvaidinti jį filme.

Alainas Delonas turi tris vaikus. Jo ir aktorės Nathalie Delon sūnus Anthony yra taip pat ragavęs aktoriaus duonos.

Su paskutine savo partnere Rosalie van Breemen, su kuria išsiskyrė 2002 metais, jis augino du vaikus Annouchką ir Alainą-Fabieną.