Radijo turima informacija, pasirodžius J.-M. Le Penui, įėjimas į FN būstinę buvo užtvertas grandinėmis, o prie užtvaros išrikiuota apsauga.

„Partijos vadovybė, priimdama tokį sprendimą, nepaiso partijos įstatų, jos suvažiavime priimto sprendimo ir teismų nutarimų“, – sakė J.-M. Le Penas žurnalistams, komentuodamas susidariusią situaciją.

„Nebuvau pakviestas (į posėdį partijos būstinėje), bet pagal įstatus esu jos narys – tai patvirtino ne vienas teismas“, – aiškino jis.

Virtinė FN vadovybės narių, tarp jų J.-M. Le Peno dukra Marine, pastarosiomis dienomis ne kartą sakė, kad neleis kontroversiškais pareiškimais garsėjančio politiko į susitikimą, nepaisydami fakto, jog jis turi teisę jame dalyvauti.

2015 metų rugpjūtį J.-M. Le Penas buvo pašalintas iš FN, tačiau pernai rudenį teismo sprendimu buvo vėl priimtas į partiją garbės pirmininko statusu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)