Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as su tokiais opozicijos raginimais griežtinti įstatymus nesutinka.

„Ėmę riboti laisves kovos su terorizmu tikrai nepaversime veiksmingesne“, – pareiškė Prancūzijos prezidentas ir pridūrė, kad įstatymai jau pakankamai pakeisti, suteikiant pareigūnams daugiau „galios veikti“.

Tokią nuomonę F. Hollande‘as išsakė po tragiškų įvykių Normandijos bažnyčioje, kur du teroristai nužudė garbaus amžiaus kunigą ir sunkiai sužalojo maldininką.

F. Hollande‘o pirmtakas ir dabartinis opozicijos vadovas Nicolas Sarkozy jau anksčiau ragino valdžią „kardinaliai keisti kovos su terorizmu strategiją“.

„Mūsų priešas neturi jokių tabu, moralinių įsitikimų, ribų“, – apie teikiamus pasiūlymus griežtinti įstatymus kalbėjo N. Sarkozy.

Prancūzijos opozicija norėtų, kad asmuo, įtariamas turintis radikalių pažiūrų, būtų sulaikytas, o bausmę atlikę teroristai nebūtų paleidžiami į laisvę, jeigu būtų bent menkiausia abejonė, kad jie gali kelti pavojų visuomenei.

Opozicijoje esantys Prancūzijos respublikonai taip pat norėtų, kad būtų teisiami asmenys, „buvę ten, kur vykdomos teroristinės operacijos“, konkrečiai Sirijoje ir Irake. Toks siūlymas gana keistas, nes asmenys, sugrįžę iš džihado, ir dabar traukiami baudžiamojon atsakomybėn dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje.

„Šalies valdžia naudoja visus žmogiškuosius ir materialius išteklius, kurių reikia kovai su šia grėsme. Tai ir policijos pajėgos, ir kariai“, – teigia F. Hollande‘as.

Prancūzijos prezidentas ragina šalį išlikti vieninga ir nepasiduoti.

„Teroristai siekia mus supriešinti, sukiršinti, atskirti. Privalome vengti bet kokių nepagrįstų įtarimų, persekiojimų, konfliktų. Karas bus ilgas ir sunkus. Taikinyje – mūsų demokratija. Ji ir mūsų skydas. Būkime vieningi. Mes šį karą laimėsime“, – kalbėjo Prancūzijos prezidentas.