Toks pasiūlymas susilaukė griežtos didžiausių JAV ir Didžiosios Britanijos dienraščių kritikos bei paskatino JAV viceprezidentą A.Gorą (Al Gore) patvirtinti ankstesnius JAV įsipareigojimus.

Pabrėždamas būtinybę priimti į NATO Baltijos valstybes, A.Goras (Al Gore) priminė, kad, "žlungant Sovietų Sąjungai, Jungtinės Valstijos delsė, kai reikėjo pripažinti Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos nepriklausomybę. Amerikai tą dieną nebuvo kuo didžiuotis".

"Mes pasirinkome iš esmės kitą kryptį", aiškino A.Goras (Al Gore). "Mano nuomone, visoms Europos šalims, kurios vertos ir nori stoti į NATO, turi būti suteikta tokia galimybė", sakoma pareiškime.

"Aš raginsiu mūsų sąjungininkus pakviesti į NATO naujas nares 2002 metais per NATO šalių vadovų susitikimą. Aš taip pat stengsiuosi, kad NATO organizacijai nepriklausančios valstybės neturėtų veto teisės šiuo klausimu", sakė JAV viceprezidentas.

Įvertindamas Dž.V.Bušo (George W.Bush) pasiūlymą, A.Goras (Al Gore) teigė, kad "Amerikos atsitraukimas nuo savo įsipareigojimų Europoje būtų silpnumo ir abejingumo ženklas. Negalime sau to leisti ir neleisime".