"Per tardymą, kurį vykdė prancūzų kariai, jis jiems pasakė, kad taip padarė dėl vaizdajuostės, kurioje (matyti, kaip) Amerikos kareiviai šlapinasi ant lavonų", - sakė vienas afganų armijos karininkas.

Šią informaciją parėmė žvalgybos šaltinis ir dar vienas šaltinis, turintis informacijos iš Afganistano gynybos ministerijos. Abu šaltiniai prašė anonimiškumo.

"Savo pradiniuose prisipažinimuose jis sakė, kad nužudyti karius buvo labai paskatintas, kai pamatė užsienio karių, besišlapinančių ant afganų lavonų, vaizdajuostę", - nurodė žvalgybos šaltinis.

Prancūzijos gynybos ministras Gerard'as Longuet savaitgalį lankydamasis Kabule sakė, jog jam buvo pranešta, kad kareivis, kuris penktadienį nušovė keturis karius ir sužeidė dar 15, buvo infiltravęsis talibas.

Tačiau Afganistano prezidentas Hamidas Karzai sekmadienį darydamas pareiškimą tokio kaltinimo nepaminėjo. Išpuolį jis pavadino "izoliuotu ir individualiu veiksmu".

Vaizdajuostėje, kuri šį mėnesį buvo paskelbta internete, matyti, kaip keturi JAV kariai šlapinasi ant trijų kruvinų lavonų ir kaip vienas tų amerikiečių, tikriausiai suprasdamas, kad yra filmuojamas, vienam žuvusiųjų sako: "Geros dienos, drauguži".