Nusikaltimas įvykdytas prieš dvi dienas Kundūzo provincijoje. Mažylė, kuriai vos du mėnesiai, nuo močiutės nenukentėjo.

Afganistane gimus berniukui švenčiama iš peties, tuo tarpu mergaitės atėjimas į šį pasaulį suvokiamas kaip papildoma našta šeimai.

Šioje šalyje neretai pasitaiko atvejų, kai moterys baudžiamos už tai, jog negali susilaukti vyriškos lyties palikuonių.

Praeitais metais išaiškėjo žiaurus nusikaltimas - nepilnametės mergaitės sutuoktinio šeima ją kalino rūsyje ir žiauriai kankino. Afganistane moterys neretai tampa itin kraupių nusikaltimų aukomis.

Savo marčią įniršusi moteris pasmaugė Mafalėjaus kaime, Kundūzo provincijos Chanabado rajone.

Chanabado policijos vadovas Sufi Habibis BBC sakė, jog „jauna moteris trečiosios dukters susilaukė prieš du mėnesius. Vyras ir anyta ją pasmaugė, nes ši ir vėl pagimdė mergaitę“.

Vyresnieji pareigūnai šaltiniui sakė, jog žudikė, įvardijama kaip Wali Hazrata, surišo savo 22 metų marčios, įvardijamos kaip Stori, kojas, o tuo tarpu jos sūnus savo žmoną pasmaugė.

Įtariama, kad savo žmoną nužudęs vyras priklauso ginkluotiems kovotojams, remiamiems kai kurių šalies politinių jėgų. Vietos gyventojai teigia, jog Stori dažnai prašydavo savo vyro sudėti ginklus.

„Ji gyveno pragare, o ne namuose. Bet ji vis tiek maldaudavo savo vyro likti namie ir nesusidėti su tais žudikais“, - BBC sakė vienas anonimu pageidavęs išlikti kaimynas.

Nors kovotojus neretai globoja politikai, jie vis tiek garsėja smurtu prieš moteris, apiplėšimais ir turto prievartavimu.

Žiniasklaidos dėmesį į šį kraupų nusikaltimą atkreipė Afganistano moterų teisių gynimo organizacijos aktyvistės.

Kundūzo moterų reikalų departamento vadovė Nadira Gya pasmerkė šį nusikaltimą ir pareiškė, jog tai „brutalus nusikaltimas, kurio auka tapo nekalta moteris“.

Jaunos motinos nužudymą neigiamai įvertino ir vietos genčių ir religiniai lyderiai. Anot jų, šis nusikaltimas – paprasčiausio neišprusimo rezultatas, nusikaltimas prieš islamą, visą žmoniją ir moteris.

Nusikaltimo vykdytojus raginama nedelsiant nubausti. Pati marčios žudikė situacijos viešai nekomentuoja.