Pusvalandžio trukmės reportažas „Days with the Imam: Part One“ („Dienos su imamu. Pirma dalis“) pasirodė džihadistų interneto svetainėse.

A. al Zawahiri teigia norėjęs parodyti žmogiškąją O. bin Ladeno pusę.
„Žmonės nežino, kad jis buvo jautrus, švelnus, geras, subtilus, net tada, kai gyvenimas buvo sunkus. Kito tokio žmogaus nebuvo“, – sako A. al Zawahiri filmuotame reportaže.

A. al Zawahiri susipažino su O. bin Ladenu devinto dešimtmečio viduryje, jie abu kovojo Afganistane prieš sovietų kariuomenę.
A. al Zawahiri kartu praleistą laiką vadina garbe ir prisimena, kad sužinojęs apie kelis nužudytus A. al Zawahiri artimuosius, O. bin Ladenas su ašaromis akyse atėjo ir jį apkabino.

Reportaže pabrėžiama, kad O. bin Ladenas buvo atsidavęs vaikams, siekė suteikti jiems gerą išsilavinimą, nors ir tekdavo nuolat keltis iš vienos vietos į kitą.

A.al Zawahiri taip nori padidinti savo populiarumą

O. bin Ladenas, naujojo vado teigimu, nenorėjo, kad būtų užmiršti įvykdžiusieji Rugsėjo 11-osios išpuolius, per kuriuos žuvo beveik 3 000 žmonių.

„Šeichas su švelnumu ir dėkingumu juos prisimindavo. Jis žavėjosi 19 brolių, puolusių mūsų laikų stabą – Ameriką“, – pasakoja A. al Zawahiri.

Analitikų spėjimu, A. al Zawahiri, akcentuodamas artimus santykius su O. bin Ladenu, siekia padidinti savo populiarumą tarp „Al Qaedos“ pasekėjų.