„Mūsų žvalgybos duomenimis, 2017 metų birželio pradžioje Rusija savo iniciatyva tarp atskirų karinio – diplomatinio korpuso atstovų, akredituotų Maskvoje, išplatino pozicinę medžiagą apie tai, kad Šiaurės Korėjos raketą padėjo pagaminti ukrainiečių specialistai“, - sakoma dokumente.

Pasak A. Turčynovo, Rusijos specialiosios tarnybos turi ryšių su įvairių šalių ekspertais bei žurnalistais, ir šiuo atveju diskredituoti Ukrainą jiems padėjo amerikiečių ekspertas Michaelas Ellemanas, kurio šeima palaiko glaudžius ryšius su svarbias pareigas Rusijos specialiosiose tarnybose einančiais asmenimis.

„Rusijos specialiosios tarnybos ciniškai pasinaudojo M. Ellemanu, kaip viena iš Rusijos provokacinės informacijos sklaidos sistemos grandžių“, - teigiama pareiškime.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pranešė, kad norėdama neutralizuoti laikraštyje „The New York Times“ pasirodžiusios publikacijos pasekmes, Ukraina parengė rekomendacijas atitinkamiems valstybiniams organams.

Primename, kad rugpjūčio 14 dieną JAV dienraščio „The New York Times“ buvo publikuotas straipsnis pavadinimu „Šiaurės Korėjos raketų sėkmė susijusi su ukrainiečių gamykla, sako tyrėjai“.

Po šios publikacijos Elemenas savo „Twitter“ paskyroje pabrėžė, kad netvirtino, kad Ukrainos valdžia yra susijusi su šiuo eksportu, juk Rusija „turi ir kitus potencialius variantus“, o interviu „Amerikos balsui“ jis rėžė tiesiai: leidinys netiksliai perdavė jo išvadas, nes jis nėra tikras, ar technologijos Šiaurės Korėjai buvo tiekiamos iš Ukrainos.