„Mes šiandien išsiunčiame kelis skundus dėl teisėsaugos institucijų neveiklumo“, - parašė A. Navalnas savo tinklalapyje antradienį. Anot jo, internautai atpažino vaizdo įraše du galimus užpuolimo dalyvius, bet informacijos apie jų apklausą ar baudžiamosios bylos iškėlimą kol kas negauta.

Opozicijos aktyvistas pranešė, kad pirmadienį ligoninėje jam buvo patvirtinta diagnozė: „Dešiniosios akies vidutinio laipsnio cheminis nudegimas“.

„Gydytojai tebėra įsitikinę, jog tai negalėjo būti tik briliantinė žaluma. Tai akivaizdžiai buvo jos mišinys su kitu aitriu skysčiu. Šiuo metu akis praradusi 80 proc. regėjimo“, - pranešė Kremliaus kritikas.

Praėjusį ketvirtadienį prie Tarptautinės prekybos centro Maskvoje nežinomas asmuo užpuolė A. Navalną ir šliukštelėjo jam į veidą briliantinės žalumos. Gautomis žiniomis, nukentėjo opozicijos aktyvisto dešiniosios akies vyzdys ir ragena.

Į incidento vietą buvo iškviesti policijos darbuotojai ir greitoji pagalba.

Kovo viduryje prieš prasidedant vietos gyventojų protesto mitingui Novosibirsko centre nežinomas vyras metė į A. Navalną kelis kiaušinius, o kovo 20 d. atidarant rinkimų štabą Barnaule nežinomas asmuo apipylė Kremliaus kritiką briliantine žaluma.

Kovo 23 d. nežinomi piktadariai padegė A. Navalno rinkimų štabo biurą Sankt Peterburge.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)