Apie vizitą, kuris įvyks likus vos kelioms dienoms iki Vokietijoje numatomo Didžiojo dvidešimtuko (G20) finansų ministrų susitikimo, paskelbė JAV pareigūnas. Jis turėtų pakloti pamatą ir liepą vyksiančiam D. Trumpo vizitui Vokietijoje, kur JAV prezidentas dalyvaus G20 vadovų susitikime.

Po sausį įvykusio pokalbio telefonu naujasis JAV prezidentas respublikonas ir A. Merkel išplatino bendrą pranešimą, kuriame pabrėžė NATO svarbą ir pasižadėjo bendradarbiauti kovodami su terorizmu.

Po kelių dienų A. Merkel griežtai sukritikavo D. Trumpo įvestą laikiną draudimą į JAV atvykti septynių šalių, kuriose gyventojų daugumą sudaro musulmonai, piliečiams. Be to, paklausta, ką mano apie žiniasklaidos atžvilgiu D. Trumpo išsakytus neigiamus komentarus, ji pabrėžė laisvos spaudos svarbą.

D. Trumpo ir A. Merkel susitikimo metu turėtų būti aptartas platus spektras klausimų, tarp jų ir pasaulio ekonomikos, prekybos, kovos su džihadistų grupuote „Islamo valstybė" (IS), NATO ir santykių su Rusija bei Kinija klausimai.