„Vladimiras Putinas ir Angela Merkel turėjo konstruktyvų ir išsamų pokalbį, per kurį detaliai aptarė galimus situacijos Ukrainoje sureguliavimo variantus“, - sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas Rusijos naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

„Lyderiai sutarė, kad situacija, deja, blogėja“, - pažymėjo jis.

Jie taip pat „pabrėžė, jog būtina, kad Ukrainos kontaktinė grupė skubiai atnaujintų darbą, galbūt per vaizdo konferenciją“, nurodė D.Peskovas.

„Pasak (V.Putino ir A.Merkel), kad tai įvyktų, turi būti kiek įmanoma greičiau paskelbtas pareiškimas dėl paliaubų, apsikeitimo kaliniais ir (tarptautinių) stebėtojų sugrįžimo“ į rytų Ukrainą, pridūrė Kremliaus atstovas spaudai.

Rusijos ir Vokietijos lyderiai derybas surengė, kai Ukrainoje per naujus mūšius tarp prorusiškų separatistų ir vyriausybinių pajėgų žuvo 18 civilių žmonių, o Vakarų remiamas prezidentas Petro Porošenka atšaukė svarbų susitikimą su V.Putinu, turėjusį įvykti pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje metu.

Daugiau nei tris mėnesius neramiuose Ukrainos rytuose vykstantys susirėmimai jau pareikalavo daugiau nei 550 gyvybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)