Per apklausą M. Litvinenka atskleidė, kad jos vyras agentūroje dirbu „konsultantu“. Ji negalėjo patvirtinti, kurioje agentūroje, tačiau BBC mano, kad tai – MI6.

Teisme taip pat atskleista, kad A. Litvinenka tikėjo, jog dabartinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ankstesnėje karjeroje turėjo ryšių su organizuotu nusikalstamumu.

Buvęs Rusijos šnipas susidūrė su V. Putinu 1998 metais, kai dabartinis šalies lyderis dirbo Rusijos saugumo tarnybos vadovu.

M. Litvinenka per apklausą sakė: Saša (Aleksandras Litvinenka) tikėjo, kad, būdamas Sankt Peterburgo mero pavaduotoju, jis (V. Putinas) buvo įtrauktas į nusikalstamą veiką“.

Moteris nežinojo tariamų V. Putino nusikalstamų ryšių detalių, tačiau tikino, kad, V. Putinui dirbant miesto mero pavaduotoju, Sankt Peterburgas buvo žinomas kaip „Rusijos nusikaltimų sostinė“.

Tai pirmas kartas, kai mirusio pareigūno žmona davė parodymus per viešą tyrimą dėl A. Litvinenkos mirties. Vyras mirė, kai į jo žaliąją arbatą buvo įmaišyta radioaktyvaus polonio.

M. Litvinenka taip pat sakė teismui, kad po 1998 m. spaudos konferencijos, per kurią jos vyras atskleidė buvęs paprašytas nužudyti verslininką Borisą Berezovskį, jis pasakojo žmonai manąs, kad greitai bus nužudytas arba sulaikytas. Jis bijojo, kad jo visa šeima bus pasmerkta, pasakojo Marina, todėl jie nusprendė palikti Rusiją.

Nusileisdamas Londono Hitrou oro uoste, A. Litvinenka priėjo prie pareigūno ir pareiškė: „Aš esu KGB agentas ir ieškau politinio prieglobsčio“.

Kai vyrui buvo suteiktas prieglobstis, A. Litvinenka pradėjo gauti piniginius pavedimus iš B. Berezovskio, kurį Marina įvardijo kaip draugą.

Vėliau B. Berezovskis nustojo teikti paramą, o 2004 m. A. Litvinenka pradėjo dirbti apmokamu konsultantu žvalgybos agentūroje MI6 organizuoto nusikalstamumo klausimais ir už informaciją per mėnesį gaudavo 2 tūkst. svarų. Našlė pasakojo, kad A. Litvinenka taip pat dirbo Ispanijos saugumo tarnyboms organizuoto nusikalstamumo tyrimuose.

B. Berezovskis susikrovė turtus 1990 m. po valstybės turto privatizavimo, žlugus sovietų komunizmui. 2000 m. jis emigravo į Britaniją, kur 2003 m. jam buvo suteiktas politinis prieglobstis dėl grėsmės jo gyvybei Rusijoje. 2013 m. vyras rastas negyvas namuose Berkšyre.

Teigiama, kad A. Litvinenka buvo nužudytas už bandymus atskleisti nusikaltimus, vykdytus Rusijoje. Dėl buvusio Rusijos šnipo žmogžudystės įtariami rusai Andrejus Lugovojus ir Dmitrijus Kovtunas. Tačiau jie savo kaltę neigia.