Jis BNS sakė, kad ZZS elgiasi kaip visada - viena sako, o kita daro.

A.Kamparas pažymėjo, kad dauguma „Vienybės“ parlamentarų ir partijos valdybos narių išreiškė savo paramą „Vienybės“ lyderės Solvitos Abuoltinios kandidatūrai į vyriausybės vadovus.

Pasak jo, partijos valdyba artimiausiomis dienomis dar kartą apsvarstys A.Abuoltinios kandidatūrą, atsižvelgdama į tai, kad ne visi „Vienybės“ įstatymų leidėjai ir partijos valdybos nariai pritarė jos iškėlimui kandidate, taip pat turėdama galvoje Nacionalinio aljanso išsakytą poziciją, jog jis nepritars, kad S.Abuoltinia vadovautų naujai koalicinei vyriausybei.

Pasak BNS šaltinių, „Vienybė“ gali nuspręsti siūlyti kitą, kompromisinį kandidatą.

Anksčiau ZZS teigė, kad savo kandidatą į premjerus paskelbs gruodžio 28 dieną, bet pirmadienį susitikę ZZS frakcijos Seime nariai ir valdyba priėmė sprendimą palaukti.

ZZS frakcijos Seime vadovas Augustas Brigmanis pirmadienį žurnalistams sakė, kad sąjunga turi palaukti „Vienybės“ žingsnių. Ji taip pat nori daugiau aiškumo dėl būsimos koalicinės vyriausybės sudėties.

A.Brigmanis sakė nematantis ZZS ar Nacionalinio aljanso narių paramos S.Abuoltinios kandidatūrai.

ZZS turi du galimus kandidatus į premjerus - žemės ūkio ministrą Janį Duklavą ir parlamentarą Marį Kučinskį, kurie abu sutiko kandidatuoti į šį postą.

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis paragino politines partijas savo kandidatus į premjero postą paskelbti iki metų galo.

Vyriausybės vadovė Laimduota Straujuma, kurią į šį postą delegavo „Vienybė“, gruodžio 7 dieną paskelbė apie savo sprendimą trauktis, o tai reiškia, kad kartu su ja atsistatydina ir visas ministrų kabinetas.