Anot pranešimo spaudai, uždaroji akcinė bendrovė „Nacionalnaja media grupa“ nurodė užbaigusi sandorį dėl 25 proc. „Sport – Ekspress“ akcijų įsigijimo. Jame taip pat nurodoma, kad leidinio direktorių tarybai pirmininkaus A. Kabajeva, rašo tvrain.ru.

Pranešime spaudai teigiama, kad šis sandoris leis „Nacionalnaja media grupa“ praplėsti dabartinį žiniasklaidos akcijų portfelį, įsigyjant bendroves, kurios lyderiauja specializuotų žiniasklaidos priemonių segmente.

Valdančiajai bendrovei „Nacionalnaja media grupa“ prikauso:

Televizijos ir radijo bendrovė „Peterburg – Piatyj kanal“ (72,4 proc.);

AAB „Pervij kanal“ (25 proc.);

televizija „Ren TV“ (68 proc.);

laikraštis „Izvestija“ (73,2 proc.);

radijo stotis „Russkaja služba novostei“ (100 proc.);

ribotos atsakomybės bendrovė „Art Pictures Vision“ (50 proc.);

„Metro – Peterburg“ (100 proc.);

bendrovė „Media Alliance“ (80 proc.).

Laikraštis „Sport – Ekspress“ buvo įkurtas 1991 metais. Leidinys platinamas daugiau kaip 309 Rusijos ir artimojo užsienio miestuose. Leidinio tiražas yra 220 tūkst. egzempliorių, o vieno numerio auditoriją sudaro 486 tūkst. skaitytojų.

DELFI primena, kad jau daugelį metų kalbama, kad buvusią sportininkę A. Kabajevą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu sieja romantiniai ryšiai. Vakarų žiniasklaida yra rašiusi, kad jie turi vaikų. Vis dėlto oficialiai ši informacija patvirtinta niekada taip ir nebuvo.

2014 metais A. Kabajeva, septynerius metus išbuvusi parlamento nare, buvo nominuota vadovauti didžiausiai Rusijos žiniasklaidos priemonių valdančiajai bendrovei „National Media Group“.

Rusijos laikraštis „Moskovsky Korrespondent“ 2008 metais paskleidė gandą, kad V. Putinas ir A. Kabajeva slapta susižadėjo.

Pats V. Putinas tokius pranešimus atkakliai neigė. Kai V. Putinas 2013 metais paskelbė išsiskyręs su savo žmona Liudmila Putina, jo atstovas spaudai viešai pareiškė, kad prezidento gyvenime nėra kitos moters.