Popiežius asmeniškai pasikalbėjo su kiekvienu iš benamių – keturiais italais, dviem rumunais, moldavu ir vienu Peru piliečiu – ir vaišino juos argentinietiškais pyragaičiais, pranešė Vatikanas.

Svečiai pontifikui padovanojo puokštę saulėgrąžų.

Kalbėdamas su kardinolais Pranciškus daug mąstė apie senėjimo procesą ir jiems sakė: „Pastarosiomis dienomis vis galvoju apie baisų žodį – senatvė, ir ta mintis mane gąsdina“.

Tačiau tuomet jis prisiminė savo 2013 metais ištartus žodžius: „Senatvė yra žinių troškulys“.

„Tikiuosi, kad ir man taip bus“, – pridūrė popiežius.

Šeštadienis – įprasta darbo diena Vatikane, ir Pranciškus dirbo savo įprastu tempu: susitiko su Maltos prezidentu bei su sekuliarios anarchistinės bendruomenės „Nomadelfia“, mėgdžiojančios ankstyvųjų krikščionių gyvenimo būdą, atstovais, kurie popiežiui sudainavo „Su gimimo diena“.

Sveikinimai iš viso pasaulio

Šeštadienį sveikinimų popiežius sulaukia iš viso pasaulio – tiek asmeninėmis žinutėmis, tiek ir per socialinį tinklą „Twitter“ su saitažymėmis #Pontifex80.

JAV prezidentas Barackas Obama sakė, kad popiežiaus Pranciškaus siunčiama „užuojautos, vilties ir taikos žinia įkvėpė daug žmonių visame pasaulyje“. O Italijos prezidentas Sergio Mattarella priminė, jog popiežius paragino europiečius pademonstruoti solidarumą su tais, kuriems pasisekė mažiau, ypač „migrantais ir visais tais, kurie gyvena visuomenės paribyje“.

Savo ruožtu popiežius savo gimtadienio proga į benamius maitinančias virtuves visoje Romoje išsiuntė 1 500 tortų.