Štabo seržantui Frankui Wuterichui, aštuonių vyrų būrio, kurio visi kiti nariai nebuvo baudžiami, vadui, buvo skirtas 90 dienų įkalinimas, bet pagal susitarimą su kaltintojais jis šios bausmės neatliks.

31 metų F.Wuterichas pirmadienį prisipažino dėl vieno kaltinimo aplaidžiu pareigos nevykdymu, bet kaltinimai nužudymu pagal susitarimą buvo panaikinti.

Tarp Irako Hadisos mieste 2005-ųjų lapkričio 19 dieną nužudytų 24 irakiečių buvo moterų ir vaikų, bet F.Wuterichas neigė, kad yra šaltakraujis vaikų žudikas.

Kemp Pendltono, kur vyko karo lauko teismas, pranešime nurodoma, kad jam skirta 90 dienų įkalinimo ir pažeminimo iki eilinio bausmė.

Tačiau pranešime priduriama, kad pagal iki teismo sudarytą susitarimą buvo nepritarta paskirtos įkalinimo bausmės vykdymui.

Teisėjas sakė, kad F.Wutericho atlyginimo nesumažina dėl jo, kaip vienišo tėvo, finansinės situacijos.

Iš viso Hadisoje buvo nužudyti 24 civiliai irakiečiai: 19 žmonių, buvusių keliuose namuose, ir penki vyrai, privažiavę automobiliu prie tos vietos, kur patruliavo jūrų pėstininkai.

Tarp aukų yra 10 moterų ir vaikų, kurie buvo nušauti iš arti. Viename name buvo nužudyti, daugiausia - nušauti į galvą, šeši žmonės, tarp jų - miegamajame slėpęsi vaikai ir moterys.

Pats F.Wuterichas antradienį išreiškė apgailestavimą, bet tvirtino, kad nėra šaltakraujis vaikų žudikas.

Kreipdamasis į tris Hadisoje nužudytų žmonių šeimų narius jis sakė: "Žodžiais negalima išreikšti mano apgailestavimo dėl jūsų artimųjų netekties. Žinau, kad negaliu pasakyti nieko, kas palengvintų jūsų skausmą. Norėčiau patikinti jus, kad tą dieną niekada neketinau pakenkti jums ar jūsų šeimoms. Žinau, kad esate tikrosios 2005-ųjų lapkričio 19-osios aukos", - skaitydamas iš anksto parengtą tekstą sakė jis.

Tačiau jis pridūrė: "Šešerius metus turiu taikytis su tuo, kad mano vardas visada bus siejamas su žudynėmis, (su tuo, kad esu laikomas) ... šaltakrauju vaikų žudiku, nevaldomu monstru ir susimokiusiu melagiu".

Kiti septyni šioje byloje kaltinti jūrų pėstininkai įvairiais teisiniais sprendimais buvo atleisti nuo atsakomybės, ir tai pakurstė pasipiktinimą Irake, kur iki JAV pajėgų išvedimo gruodžio mėnesį pareigūnai siekė, kad amerikiečių kariai būtų Irako teisingumo subjektai.