Ugniagesiai tvirtina, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, rašo nbc12.com.

Kituose krematoriumuose yra įvykę panašių incidentų. Tačiau įmonės „Southside Cremation“ vadovas tvirtina, kad per jo 20 metų praktiką to dar nebuvo nutikę.

Jis teigia, kad gaisras kilo dėl kremuojamų palaikų dydžio. Kai kremuojami nutukusių žmonių kūnai, darbuotojai imasi papildomų priemonių, kad kremavimo procesas praeitų sklandžiai. Jerry Hendrixas sakė, kad krematoriumo darbuotojas atliko visus reikiamus žingsnius, tačiau kadangi kūnas svėrė net 226 kg, viskas pakrypo netikėta linkme.

„Mirusysis buvo toks nutukęs, kad iš jo išsiveržę kūno riebalai aptaškė stogą. Mūsų stogas dengtas guma ir dėl to kilo gaisras. Šiuo atveju nebuvo jokio aplaidumo. Mes padarėme viską, ką galėjome. Kai tik viskas prasidėjo, riebalai aptaškė stogą ir įplieskė gaisrą. Vienintelis dalykas, ką galėjome padaryti, tai surinkti numerį 911 ir iškviesti ugniagesius“, - pasakojo J. Hendrixas.

Gaisro metu kremavimo laukė dar trys kūnai, bet nė vienas jų neapdegė. Gaisrą sukėlę palaikai buvo kremuoti vėliau trečiadienį.

Gaisro metu krematoriume buvo trys žmonės. Jiems visiems pavyko išbėgti laukan nenukentėjus. Liepsnos apėmė tik stogą ir per pusvalandį buvo suvaldytos.

Kremavimo įmonė planavo kelias dienas nedirbti, kad susiremontuotų stogą ir krosnį.