Žinoma, kad nominuotųjų sąraše yra Malala Yousafzai, pašauta pakistaniečių moksleivė, tapusi pasipriešinimo Talibanui simboliu, buvusio Rytų bloko aktyvistai ir buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas.

"Tendencija yra (nominuotųjų skaičiui) didėti - ne kiekvienais metais, bet beveik (kiekvienais)", - sakė Nobelio instituto vadovas Geiras Lundestadas.

"Tai atspindi didėjantį susidomėjimą šia premija. Nominacijos ateina iš viso pasaulio", - sakė jis.

Ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas 2011 metais, kai buvo nominuotas 241 kandidatas.

Nominuotųjų sąrašai 50 metų laikomi paslaptyje.

Tačiau kandidatus siūlyti gali tūkstančiai žmonių, tarp jų - buvę laureatai, pasaulio parlamentų ir vyriausybių nariai, kai kurie universitetų profesoriai, tam tikrų tarptautinių organizacijų nariai. Tie siūlantys žmonės gali atskleisti, ką iškėlė kandidatais.

Dėl tos priežasties yra žinoma, kad šiemet buvo nominuoti M.Yousafzai ir B.Clintonas, Rusijos žmogaus teisių gynimo organizacija "Memorial" ir reformas pradėjęs Mianmaro prezidentas Theinas Seinas.

Kandidatūrų pateikimo terminas buvo vasario 1 diena.

Norvegijos Nobelio komitetas, kurį sudaro penki nariai, išrinktą laureatą ar laureatus paskelbs spalio pradžioje, o pati premija tradiciškai bus įteikta gruodžio 10 dieną, kai minimos premijų steigėjo, filantropo Alfredo Nobelio mirties 1896 metais metinės.

Pernai ši prestižinė premija buvo paskirta Europos Sąjungai - tai buvo itin prieštaringai vertintas sprendimas, nes Bendrija išgyvena didžiausią krizę nuo pat savo atsiradimo.

"Nėra abejonių, kad laureatų pasirinkimas pastaraisiais metais prisidėjo prie didėjančio dėmesio" šiai premijai, pripažino G.Lundestadas.

2009 metais Nobelio taikos premija taip pat sukėlė tam tikrų bangų - ji buvo paskirta vos keliais mėnesiais anksčiau išrinktam JAV prezidentui Barackui Obamai, kurio šalis tuomet kariavo du karus, Irake ir Afganistane.