Jis patvirtino, kad strateginiame dokumente, kurį numato paskelbti lapkričio 8 dieną, pakartos savo nuostatą, jog kai kurios valstybės kandidatės stojimo derybas galėtų baigti 2002 metais. "Todėl visiškai realu manyti, kad pirmosios naujos narės bus priimtos 2003 metais", - po susitikimo su Lenkijos užsienio reikalų ministru Vladislavu Bartoševskiu (Wladyslaw Bartoszewski) per spaudos konferenciją pasakė G.Ferhoigenas (Guenter Verheugen).

Komisaras atsisakė komentuoti, kurios iš 12 valstybių, šiuo metu vedančių derybas su ES, bus pirmosios, bei pabrėžė, jog "nėra garantijos", kad naujas ES plėtros etapas iš tikrųjų prasidės jo nurodytais metais.

ES kol kas atmeta valstybių kandidačių prašymus nustatyti tvirtą datą, kada turėtų būti baigtos stojimo derybos. Dauguma iš šešių valstybių, kurios derybas pradėjo pirmosios - Lenkija, Čekija, Vengrija, Slovėnija, Estija ir Kipras, siekia užbaigti derybas iki 2003 metų sausio 1 dienos. Tiesa, daug ES pareigūnų mano, kad labiausiai tikėtina naujų narių priėmimo data - 2005-ieji.