Penktadienio popietę populiaraus tinklo „Emperor Watch and Jewelry“ parduotuvėje suaugusieji nukreipė pardavėjų dėmesį, apsimesdami, kad domisi papuošalais. Tuo tarpu mergaitė, kuriai galėjo būti nuo 12 iki 14 metų, įsidėjo į kišenę vėrinį su 117 karatų deimantais, pačiuptą iš stiklinės spintelės parduotuvės priekyje, policija teigė CNN.

Nors tikslios detalės, kaip mergaitė galėjo pavogti vėrinį, vis dar tiriamos, vietos žiniasklaida praneša, kad mažoji vagilė galėjo pavoti raktą iš stalčiaus ir atsirakinti spintelę, kol jos bendrininkai kalbėjosi su pardavėjais.

„Trys suaugusieji apsimetė turtingais pirkėjais ir prašė darbuotojų rodyti jiems juvelyrinius dirbinius, kad nukreiptų personalo dėmesį“, - laikraščiui „South China Monring Post“ sakė anoniminis policijos šaltinis.

Saugumo kamerų įraše matyti, kaip mergaitė ramiai išeina iš parduotuvės, susikišusi rankas į pilko megztuko su gobtuvu kišenes.

Po vagystės parduotuvę pradėjo saugoti daugiau sargybinių. Parduotuvės atstovės spaudai CNN sakė, kad juvelyrinių dirbinių parduotuvė dirba toliau.

„Mūsų pagrindinis prioritetas yra bendradarbiauti su policijos tyrimu, tačiau turime laukti rezultatų, kad pažiūrėtume, kaip galime sustiprinti parduotuvės saugumą“, - sakė jis.