Kai kurie pagrindinių pretendentų į naujuosius 1,2 mlrd. pasaulio katalikų lyderius yra šie:
Angelo Scola

ANGELO SCOLA: 71 metų Milano arkivyskupas, uolus tarpreliginio dialogo, ypač - tarp musulmonų ir krikščionių, propaguotojas.

Jis taip pat yra bioetikos, dėl kurios šiuo metu Katalikų Bažnyčios mokymas atsilieka nuo mokslo pažangos, ekspertas.

Socialistinių pažiūrų sunkvežimio vairuotojo sūnus A.Scola buvo vienas artimiausių Benedikto XVI sąjungininkų, o jo konservatyvios pažiūros dera su pažangia socialine pozicija tokiais klausimais kaip imigracija ir skurdas.

Jis yra italas, bet nesiejamas su Vatikano biurokratija, kurios įvaizdžiui pastaraisiais metais smarkiai pakenkė vidaus kovos.
Odilo Scherreris

ODILO SCHERERIS: 63 metų brazilų arkivyskupas iš San Paolo, kuriame gyvena 5 mln. tikinčiųjų. Apskritai, Brazilijoje gyvena didžiausia katalikų bendruomenė pasaulyje.

O.Schereris, kurio šeima kilusi iš imigrantų vokiečių, laikomas nuosaikiu konservatoriumi, atviru ir charizmatišku, be to, geru administratoriumi.

Jis kovojo su tradicinių vertybių nykimu ir nerimavo dėl didėjančios evangelinių Bažnyčių įtakos visame besivystančiame pasaulyje.

O.Schereris gerai žino socialines San Paulo - kosmopolitiško miesto, kuriame iš viso gyvena 11 mln. žmonių, problemas - didelį skurdą, nusikalstamumą, jaunimo nedarbą ir pagrindinių paslaugų trūkumą.

Savo arkivyskupijos interneto svetainėje ir laikraščiuose O.Schereris reguliariai komentuoja svarbiausius klausimus, be to, aktyviai rašo "Twitter", kur jo paskyra @DomOdiloScherer turi 20 tūkst. sekėjų.
Marcas Ouellet

MARCAS OUELLET (Markas Velė): 68 metų kanadietis, buvęs Kvebeko arkivyskupas, dabar vadovaujantis įtakingai Vyskupų kongregacijai. Jis laikomas pagrindiniu Šiaurės Amerikos kandidatu į popiežius.

M.Ouellet, kuris garsėja konservatyviomis teologinėmis pažiūromis, kurios atitinka Benedikto XVI pažiūras, galėtų būti išrinktas dėl įtakos, kurią galėtų daryti sekuliarizmo vis labiau apimamuose Vakaruose.

Šalininkai viliasi, kad jis taip pat pažabotų sunkiai valdomą Romos kuriją - Vatikano vyriausybę. M.Ouellet vadovauja Popiežiškajai Lotynų Amerikos komisijai, kur turi daug sąjungininkų.

Šis pagrindinės konservatorių srovės Bažnyčioje atstovas, kuris kažkada sakė, kad tapti popiežiumi "būtų košmaras", yra "saviškis", tvirtai susijęs su kurija.

Kanados žiniasklaida jį vadina "geležiniu kardinolu" - dėl nepajudinamų įsitikinimų. Jis galėtų padidinti atotrūkį tarp konservatorių ir reformų šalininkų, sako Kvebeke įsikūrusio Lavalio universiteto teologijos fakulteto vadovas Gilles'is Routhier (Žilis Rutjė).
Peteris Erdo
PETERIS ERDO (Pėteris Erdė): Budapešto vyskupas nuo 2002-ųjų, kanoninės teisės ekspertas, dėstęs Popiežiškajame Laterano universitete Romoje. Šis 60-metis vengras garsėja pastangomis kovoti su didėjančiu sekuliarizmu.
Christophas Schoenbornas

CHRISTOPHAS SCHOENBORNAS (Kristofas Šėnbornas): 68 metų Vienos arkivyskupas, kuris kilus vaikų lytinio išnaudojimo skandalui ragino iš naujo nagrinėti kunigų celibato klausimą.

Šis austras taip pat kritikavo įtakingas Vatikano figūras, dangsčiusias kunigų lytinius nusikaltimus.
Jose Francisco Roblesas Ortega

JOSE FRANCISCO ROBLESAS ORTEGA (Chose Fransiskas Roblesas Ortega): 64 metų Gvadalacharos - antrojo pagal dydį Meksikos miesto - arkivyskupas, laikomas santūriu žmogumi, kuriam trūksta charizmos.

Jis užėmė poziciją prieš smurtą savo šalyje, susijusį su narkotikų kontrabandininkais, ir didėjantį sekuliarizmą.
Luisas Antonio Tagle

LUISAS ANTONIO TAGLE (Luisas Antonijus Taglė): Manilos arkivyskupas, pernai buvo paskirtas antruoju pagal jaunumą Katalikų Bažnyčios kardinolu. Šis 55 metų hierarchas laikomas pašaliečiu, į kurį reiktų atkreipti dėmesį dėl jo dinamikos, charizmos ir įspūdingo iškilimo.

Tai, kad jis yra palyginti jaunas, laikoma trūkumu, bet jis yra labai populiarus Azijoje ir artimai bendradarbiavo su Benediktu XVI.
Timothy Dolanas

TIMOTHY DOLANAS: 63 metų Niujorko arkivyskupas, "konservatorius modernistas", mokantis bendrauti su žiniasklaida - o tai yra privalumas šiandienos socialinės žiniasklaidos visuomenėje.

Vatikano ekspertai sako, kad jo stiprybė yra vadovavimas vyskupijai, atsidūrusiai pirmojoje lytinio išnaudojimo skandalo linijoje, bet aktyvistai jį kritikavo dėl įtariamo lytinių nusikaltimų dangstymo.
Seanas O'Malley

SEANAS O'MALLEY (Šonas O'Malis): griežtas abortų priešininkas, Bostono arkivyskupas, priklauso kapucinų ordinui ir 2006-aisiais tapo pirmuoju kardinolu, turinčiu tinklaraštį.

68 metų S.O'Malley žadėjo nulinės tolerancijos politiką dėl kunigų lytinių nusikaltimų ir sureguliavo dešimtis pretenzijų.
Wilfridas Napieras

WILFRIDAS NAPIERAS (Vilfridas Neipiras): Pietų Afrikos Respublikos kardinolas yra 71 metų Durbano arkivyskupas, kuris sakė, kad Bažnyčia išgyvena "didelę krizę" ir kad jai reikia naujo popiežiaus, kuris atneštų "dvasinį atsinaujinimą".