Neseniai kilusį skandalą, kai Prezidento dukra Inga Paksaitė šventė Lietuvos nusikalstamo pasaulio autoriteto H. Daktaro dukters Živilės gimtadienį su H. Daktaro šeima, visiškai užgožė Prezidentūros darbuotojų ryšiai su plačiai pagarsėjusiu verslininku J. Borisovu bei organizacijos "XXI amžius" vadovu K. Kikališviliu.

Paaiškėjo, jog slapta informacija iš Prezidentūros greitai patenka į kontrabandininkų ir nusikaltėlių rankas.

Šiuos įvykius komentuoja visi aktyvūs Lietuvos piliečiai. Pats Prezidentas R.Paksas ir jo artimiausia aplinka vietoj to, kad paaiškintų situaciją, pradėjo puolimą, nukreiptą prieš asmenis, bandančius išsiaiškinti teisybę.

R. Paksas be jokių aiškių motyvų šį skandalą pavadino sąmokslu prieš jį. Prezidentas, kaip ir jo artimiausieji bendražygiai, mano, jog problema yra ne Lietuvai grėsmę keliantys ryšiai su nusikalstamu pasauliu, tačiau tai, kad visuomenė apie juos sužino.

Gerai, kad Lietuva jau yra pasiekusi tam tikrą demokratizacijos lygį, kai mes, Lietuvos jaunimas, galime ir privalome pareikšti savo nuomonę. Pastarųjų dienų įvykių paskatinti, susibūrėme į visuomeninį judėjimą už Prezidentūrą, dirbančią Lietuvai. Mūsų judėjimo branduolį sudaro internete bendraujantis, politiškai aktyvus jaunimas.

Kviečiame prisijungti ir politinėms partijoms priklausantį jaunimą.

Mes pareiškiame, kad:

1. Sieksime, jog visa nusikalstama Prezidentūros veikla būtų paviešinta.

2. Tyrimas būtų atliktas iki galo, kad aukštas pareigas užimantys asmenys jo nenuslopintų, nenuslėptų svarbios informacijos.

3. Raginsime Seimo sudarytą komisiją kuo greičiau ir sąžiningiau ištirti ir įvertinti su kilusiu skandalu susijusius faktus.

4. Reikalausime, jog iš svarbių valstybei postų būtų pašalinti susikompromitavę pareigūnai.

5. Asmenys, kurie veikia prieš Lietuvą, būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

6. Reikalausime, kad Prezidentas R.Paksas prisiimtų atsakomybę už savo veiksmus ir atsistatydintų.

7. Reikalausime, kad būtų taip pakeisti įstatymai, susiję su kandidatavimu į Prezidentus, kad ateityje nebūtų galimybės pasikartoti panašiam skandalui.

Šis skandalas, mūsų manymu, padės Lietuvos jaunimui labiau susivokti, kas yra kas Lietuvoje, bei skatins visuomenės politinį aktyvumą.

Norime suvienyti Lietuvos politines organizacijas šiam tikslui. Mes pasiruošę derinti savo poziciją su visomis organizacijomis ir asmenimis, pritariančiais mūsų idėjoms.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!