Laba diena. Nežinau, ar mano laiškelis pasieks adrsatą, bet tiesiog norėjau pasidalinti tikrais išgyvenimais, kuriuos patyrė mano sūnus, ir papasakoti, kaip narsiai "Ekskomisai" kovoja su mažamečiais. Didlaukio gatvėje esančioje parduotuveje "IKI", savo sūnui nupirkome žaislą. Kaip ir kiekvienas vaikas mano sūnus Jonas su naujai nupirktu žaislu išbėgo į kiemą pažaisti. Po kurio laiko Jonas ir jo draugas užsuko į tą pačią parduotuvę ledų nusipirkt.(Parduotuvė yra praktiškai kieme).

Rankoje turėjo tą patį, prieš kelias valandas pirktą zaislą. Natūralu, kad abu berniukus, išeinančius iš parduotuvės sustabdė "Ekskomisarų" apsauginis... Stebina ir piktina tolimesni jo veiksmai: NEPRANEŠUS tėvams, MAŽAMEČIAI vaikai buvo apklausinėjami to paties apsauginio būdelėje, po to buvo iškviesta policija ir vaikai IŠVEŽTI į policijos nuovadą. Kartu su tikrais vagim ir recidyvistais jie apsiverkę ir išsigandę sėdėjo policijos priimamąjame!

Vienas berniukų turėjo mobilųjį telefoną, vaikus iš matymo pažįsta vos ne visi šios parduotuvės darbuotojai, KODEL NEBUVO PRANEŠTA TĖVAMS?

Tėvams pranešta tik PO apklausos policijoje! Tai maždaug po kokių 2 val. Žaislą, apsauginis konfiskavo. Laimei, turėjom pirkimo čekį, kuris buvo parodytas ir apsauginiui, ir parduotuvės administracijai. Administracija atsiprašė už incidentą ir raštiškai patvirtino pretenzijų neturinti.

Tuo tarpu apsauginis (beje, atsisakęs prisistatyti) į jokias kalbas nesileido, vaizdo juostos su neva padarytu nuskaltimu neparodė, apie atsiprašymą, suprantama, nė kalbos nėra, buvo liepta skambinti į Eigulių gatvę... Jei skaitantis šį laišką žmogus turi ikimokyklinio amžiaus vaikų, jis tikrai supras, koki stresą patiria vaikas, kai nepažįstami "dėdės" jį išveža nežinia kur. Prilyginčiau tai vaiko pagrobimui...

Ko gero nereikia pasakot, ka jautėm mes - tėvai... Negaliu patikėt, kad visi apsauginiai turi "TOKIAS" instrukcijas, kaip "KOVOTI" su vaikais. Turbūt reikia primint, kad ne visi žmonės nusikaltėliai, ir ne visi berniukai - chuliganai ir vagys. Gal sunku patikėt, bet ir Lietuvoj yra gerų ir padorių žmonių...

Gal Jums tai pasirodys smulkmena, bet po tokio šoko, buvom priversti imti atostogas ir išvežti vaiką, kad užsimirštų, nes tokio išsigandusio mes jo dar nesam matę... Ir nieks neįvertins, kokios viso to bus pasekmės vaiko gyvenime... Labai norečiau tikėt, kad laiškas bus perskaitytas.

Ir patys pagalvokit, ar nebuvo pažeistos elementarios vaiko teisės... Visiems mums, taip pat ir apsaugoje dirbantiems vaikinams, tikrai dar yra dirvos tobulėjimui......

Jono tėtis.

O štai jų atsakymas:

“Laba diena, dekojame uz Jusu pranesima ir apgailestaujame, kad sis ivykis Jums sukele tiek rupesciu. Atkreipiame Jusu demesi, kad Asmens ir turto saugos istatymo (Zin., 2004, Nr. 116-4317) nuostatos suteikia apsaugos darbuotojams teise sulaikyti itariama teises pazeidimu asmeni, kuri apsaugos darbuotojai privalo nedelsiant perduoti policijos pareigunams.

Siuo atveju įstatyme itariami teises pazeidimais asmenys neskirstomi i pilnamecius ir nepilnamecius bei nereikalaujama, kad sulaikius nepilnameti privalu iskviesti jo tevus.

Pagarbiai,

UAB ,,Ekskomisaru biuras" vyresnysis saugos specialistas Gintaras Kondrackas

Juokas pro ašaras… Turbūt turėjau apsidžiaugti, kad šešemečiams nebuvo uždėti antrankiai (juk „asmenys neskirstomi į pilnamečius ir nepilnamečius“)…Ko gero, reikėtų pasakyti – saugokimės policijos ir apsauginių…

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!