Brooke Greenberg sulaukė amžiaus, kai gali vairuoti automobilį, o kitais metais ji jau turėtų teisę balsuoti, tačiau ji vis dar yra kaip vienerių metų vaikas (sveria 7,26 kg ir yra 76 cm ūgio).

Iki šiol ji buvo vertinama kaip mediciniška keistenybė, tačiau preliminarus jos DNR tyrimas leido manyti, kad tai, kad ji neauga, yra susiję su defektais jos genuose, lemiančiuose žmonių senėjimą.

Jei tai būtų patvirtinta, tyrimas galėtų suteikti mokslininkams naują supratimą apie senėjimą ir netgi leisti atrasti naujus gydymo būdus ligoms, susijusioms su senyvu amžiumi.

„Mes manome, kad Brooke Greenberg būklė suteikia mums unikalią galimybę suprasti senėjimo procesą, – sakė Pietų Floridos medicinos mokyklos universiteto profesorius Richardas Walkeris, vadovaujantis tyrimo darbo grupei. – Manome, kad tai mutacija jos genuose, kurie kontroliuoja senėjimą ir vystymąsi, todėl atrodo, kad ji sustingo laike. Jei galėsime palyginti jos genomą su įprastais genais, galbūt galėsime rasti šiuos genus ir išsiaiškinti, kaip tiksliai jie veikia ir kaip juos kontroliuoti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją