Knygos autorius atskleidžia anksčiau nežinomus faktus, pagal kuriuos žinomas Vokietijos psichologas Edmundas Fosteris 1918 m. lapkričio mėnesį A. Hitleriui atliko keletą psichologijos ir hipnozės seansų. Dėl to jam vėliau išsivystė "išskirtinumo kompleksas".

Hipnozės seansai fiureriui buvo atliekami ligoninėje, į kurią jis pateko 1918 m. lapkričio mėnesį, būdams labai sunkios psichologinės būsenos. A. Hitleris įsiteigė, kad dujų atakos metu neteko regėjimo. Nors jo akys buvo visiškos sveikos, ką nustatė gydytojai, A. Hitleris save laikė visišku neregiu.

Daktaras E. Fosteris suprato paciento problemą ir nusprendė jį išgyti hipnoze. Jis A. Hitleriui įteigė, kad šis iš tikrųjų apako, tačiau gali atgauti regėjimą, nes, būdamas pačios Apvaizdos išrinktu žmogumi, gali savo valia susigrąžinti regėjimą.

Profesoriui pavyko priversti A. Hitlerį patikėti savo galia ir galiausiai šis "praregėjo". Tačiau toks gydymas taip jį paveikė, kad A. Hitleris visam laikui įtikėjo į savo nežmogiškas galias.

1933 m. E. Fosteris užsienyje bandė išleisti savo knygą, kurioje apibūdintas fiurerio psichologinis portretas. Deja, gestapas jį greitai likvidavo.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją