Londono „King“ koledžo mokslininkai mano, kad G taškas gali būti moterų fantazija, įkvėpta žurnalų ir seksologų.

Visgi seksologė Beverley Whipple, G taško šalininkė, mano, kad tyrimas turi trūkumų. Seksologės teigimu, tyrėjai neatsižvelgė į lesbiečių bei biseksualių moterų patirtį ir neatkreipė dėmesio, kad skiriasi seksualinė patirtis su skirtingais partneriais.

Tyrime dalyvavo tik identiškos ir neidentiškos dvynės. Tikėtasi, kad abi identiškos dvynės, paveldėjusios tuos pačius genus, turėtų turėti G tašką. Bet paaiškėjo, kad nei identiškos, nei neidentiškos dvynės (šios turi pusę vienodų genų) neturi G taško.

Vienas iš tyrėjų profesorius Timas Spectoras teigė: „Moterys galbūt ginčysis, kad G taškas atrandamas laikantis dietų arba sportuojant, tačiau praktiškai neįmanoma aptikti (taško buvimo).“ Tyrimo rezultatai rodo, kad G taškas yra veikiau įsivaizduojamas, sako profesorius.

Jo kolegė Andrea Burri įsitikinusi, jog neatsakinga tvirtinti, jog G taškas tikrai yra, nes moterys ir vyrai jaučia spaudimą. Juo labiau, kad vadinamojo erogeninio taško egzistavimas iki šiol neįrodytas.

Kito – Universiteto koledžo Londone specialistė Petra Boynton įsitikinusi, kad galima ieškoti G taško, tik neverta jaudintis jo neradus, nes žmonės skirtingi.

Vadinamąjį G tašką atrado vokietis ginekologas Grafenbergas. Prieš 50 metų jis aprašė tašką ir teigė, kad jis yra moters makšties sienelėje.

Neseniai italų mokslininkai pareiškė galintys ultragarsu aptikti G tašką. Jie teigė orgazmą patiriančių moterų organizme aptikę plotelį su storesniu audiniu. Kiti specialistai įspėja, kad to priežastys gali būti kitokios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)