Keturi šuniukai, kurie pavadinti vienodais „Ruppy“ vardais (tai dviejų žodžių – „ruby“ (angl. rubinas) ir „puppy“ (angl. šunytis) – junginys), dienos šviesoje atrodo visiškai įprastai. Tačiau ultravioletinėje šviesoje jie švyti raudonai, o šunų nagai ir pilvai, kur oda plona, raudonai šviečia ir žiūrint plika akimi, remdamasi naujienų agentūra AP praneša „Yahoo!“.

Seulo universiteto profesorius Lee Byeong-chun, vadovavęs tyrėjų komandai, teigė, kad tai pirmieji pasaulyje transgenetiniai šunys, turintys fluorescencinius genus.

„Šiame darbe svarbu ne tai, kad šunyčiai švyti, o tai, kad į juos perkėlėme genus“, – naujienų agentūrai AP teigė profesorius.

JAV, Japonijos ir Europos mokslininkai jau anksčiau klonavo fluorescencines peles ir kiaules, tačiau tai gali būti pirmas atvejis, kai sėkmingai klonuoti modifikuotų genų turintys šunys..

Anot Lee Byeong-chun, mokslininkai paėmė skaliko odos ląstelę, įterpė į ją Lee fluorescencinių genų, o tada įdėjo į kiaušinėlį bei implantavo į surogatinės motinos gimdą.

šešios patelės gimė 2007 metų gruodį. Po klonavimo jos turėjo geną, gaminantį proteiną, kuris sukelia švytėjimą. Du šunyčiai neišgyveno.

Švytintys šunys rodo, kad įmanoma sėkmingai įterpti specifines savybes turinčius genus, taigi ir tokius, kurie padėtų gydyti tam tikras ligas, teigė Lee Byeong-chun.

Anot mokslininko, jo komanda jau pradėjo implantuoti su žmogaus ligomis susijusius genus. Ši technologija, pasak jo, galėtų padėti rasti naujus Parkinsono ligos gydymo metodus. Daugiau detalių atskleisti jis nepanoro teigdamas, kad tyrimai dar vyksta.