Archeologai mano, kad keturių aukštų pagoda, kuri yra apie 1,3 m aukščio ir apie 46 cm pločio, yra viena iš 84 tūkst. pagodų, kuriose Ašoka Didysis antrajame amžiuje prieš Kristų įsakė saugoti Budos palaikus.

Ašoka, kuris buvo vienas iš galingiausių Indijos imperatorių, po kruvino karo rytinėje Orisos valstijoje atsivertė į budizmą. Manoma, kad jo dėka budizmas išplito Azijoje ir jo karalystėje, kuri driekėsi nuo Pakistano, Afganistano iki Irano.

Nandžinge rasta pagoda padaryta iš medžio, inkrustuota sidabru ir auksu, spalvotu stiklu ir gintaru. Ji atitinka kitos Ašokos pagodos, kuri buvo laikoma po Čangano budistų šventykla Nandžinge, aprašymą.

Buvo rastas ir aprašytas pagodos turinys: auksinis karstas, kuriame sidabrinėje dėžutėje gulėjo Budos kaukolės dalis. Nors peršvietus paaiškėjo, kad pagodos viduje yra dvi metalinės dėžutės, ekspertai kol kas nežiūrėjo į vidų. Šiuo metu pagoda demonstruojama muziejuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją