Veislinių šunų paroda vyko šeštadienį, joje dalyvavo daugiausiai šunų augintojai iš Vilniaus.

Veislinių kačių šeimininkai į parodą rinkosi šeštadienį ir sekmadienį. Viena už kitą gražesnių, įdomesnių kačių šeimininkai suvažiavo iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Kaliningrado srities.

Pirmą kartą Lietuvoje surengta dekoratyvinių žiurkių ir pelių paroda. Visą savaitgalį vykusioje parodoje daugiausiai įvairių veislių dekoratyvinių žiurkių parodyti atvežė Lietuvoje esančio žiurkių veislyno „Nagliukas“ šeimininkė. Moteris pasakojo žiurkėmis susižavėjusi dar studentavimo laikais, kai netiktai gavo dovanų žiurkę iš laboratorijos.

Vėliau ji ėmė domėtis šiais gyvūnais, atsigabeno įvairių veislių ilgauodegių iš Čekijos, iš Maskvos, iš Lenkijos ir iš Latvijos. Kol kas vieninteliame tokio pobūdžio veislyne Lietuvoje žiurkių ir pelių jaunikliai išleidžiami į pasaulį su kilmę liudijančiais dokumentais. Dekoratyvinių žiurkių mylėtojai įsitikinę, kad žiurkė žmogui – ne prastesnis draugas už šunį ar katę.

Šį lietingą spalio savaitgalį vykusi paroda ypatinga dar ir tuo, kad joje pirmą kartą pakviesti dalyvauti gyvūnų globos ir gelbėjimo organizacijos „Pifas.lt“ savanoriai su savo globojamais šunimis ir katėmis. Savanoriai džiaugėsi, kad parodos lankytojai parodė susidomėjimą ir neturinčiais kilmės dokumentų, iš gatvės išgelbėtais gyvūnais – per dvi dienas pavyko padovanoti keturis mažus kačiukus.

Šeimininkų pagaliau sulaukė ir vienas iš ilgiausiai globos namuose užsibuvusių šunų mišrūnų – Juzė, tokiu vardu pavadintas, nes į Vilniuje veikiančią gyvūnų globos organizaciją atkeliavo net iš Palangos. „Pifas.lt“ vadovė Ilona Mezenceva pasakojo parodos lankytojams apie organizacijos veiklą, nelengvą savanorių darbą, džiaugėsi, kad jau surado namus dideliam skaičiui beglobių ar netekusių šeimininkų šunų ir kačių. Savanoriai tikisi, kad jų organizacija, kol kas gyvuojanti tik iš geros valios žmonių aukų pinigais ar maistu, ateityje sulauks ir valstybės paramos.

DELFI skaitytojams siūlome keletą užfiksuotų akimirkų iš pirmos parodos dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją