Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus valdybos pirmininko medžioklės žinovo Petro Narbuto teigimu, skyriaus medžiotojų medžioklės plotuose yra vos keletas vilkų.

Per pastaruosius 4–5 metus Panevėžio rajone nesumedžiotas nė vienas vilkas, neužfiksuoti ir gyventojų patirti nuostoliai.

Medžioklės žinovas aiškino, kad keletas vilkų gyvena Žaliojoje girioje ir jie ten veikiausiai atklysta iš Biržų rajono miškų. Dar po vieną kitą vilką sutinkama Pasvalio link esančiuose miškų masyvuose. P.Narbutas akcentavo, kad gerokai daugiau pilkųjų plėšrūnų gyvena Kupiškio ir Rokiškio rajonuose, todėl ten neretai puldinėjami gyvuliai.

P.Narbutas sakė, kad vilkiukai gimsta gegužės–birželio mėnesiais ir vasaros pradžioje pradedami mokyti. Jaunikliai mokomi ieškoti grobio ir jį sumedžioti. Kadangi gerokai padidėja banda, padaugėja ir jų išpuolių, nes vilkiukai mokomi išgyventi.

Medžioklės žinovo teigimu, spalį prasideda jauniklių mokymas staugti.

P.Narbutas sakė pats girdėjęs šį žvėrių ritualą ir net oda pagaugais nueidavo. Anot jo, suaugusieji vilkai staugia storais, o vilkiukai plonais balsais.