Lietuvos gyvūnų globėjų asociacija turi padalinių atskiruose šalies regionuose. Su šia organizacija Aplinkos ministerija vakar pasirašė sutartį dėl laukinių gyvūnų globos priemonių. Iki šiol tokias priemones, kurias iš dalies finansuoja ministerija, vykdžiusi Lietuvos gyvūnų globos draugija, šiemet atsisakė dalyvauti konkurse. Todėl sutartis sudaryta su kita organizacija – Lietuvos gyvūnų globėjų asociacija.

Kasmet šalyje išgelbstima, anot Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento direktoriaus Laimučio Budrio, šimtai sužeistų ar ligotų paukščių ir žvėrių. Jie arba perduodami globėjams, arba globėjai patys juos sugauna, paima ir išgelbsti. Visus sužeistus ir ligotus gyvūnus apžiūri ir jiems būtiną pagalbą suteikia kvalifikuoti veterinarijos specialistai. Gyvūnai laikomi globos namuose tol, kol išgyja, sustiprėja ir gali būti išleisti į gamtą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)