Sukaupta įvairiausių pranešimų – pradedant neįtikėtinais pasakojimais apie mažus žalius žmogučius Šiaurės Anglijos Wirralo pusiasalyje, baigiant patvirtintomis policininkų ir lakūnų ataskaitomis apie Neatpažintus skraidančius objektus (NSO) pastebėtus virš miestų ir kaimų.

Pranešimų blankų turėjo visos oro bazės ir policijos postai, Gynybos ministerija rinko pranešimus nuo 1978 iki 2000 m.

Pirmą kartą paviešinta 3 patyrusių skrydžių vadovų, bandžiusių „kalbinti“ NSO objektą, nutūpusį ant nusileidimo tako, ataskaita. Incidentas įvyko 1984 m. balandžio 19 d. Rytų Anglijos aerodrome, dviejuose 22 ir 27 pavadintuose nusileidimo takuose.

Kontroliniame bokštelyje vyresnysis skrydžių valdytojas dirbo su pavaduotoju ir padėjėju. Kaip rašoma pranešime, pavaduotojas susisiekė su švytinčiu erdvėlaiviu, kuris rengėsi tūpti 22 nusileidimo take.

Staiga vyriausiasis pareigūnas pastebėjo prie antrojo nusileidimo tako artėjančias šviesas. Neatpažintas objektas, anot pranešimo, staigiai priartėjo, nusileido 27 take, paskui žaibišku greičiu pakilo tiesiai į viršų.

Objektas apibūdintas kaip „švelniai sidabrinis švytintis didelis šviesos skritulys“.

Pranešime rašoma, kad „liudytojai nenori skelbti pavardžių, kad nebūtų suabejota jų tinkamumu profesijai“.

Remiantis Informacijos laisvės įstatymu, buvo paviešintos 8 bylos.

Londono nacionaliniame archyve per ateinančius 4 metus bus paviešinta per 150 bylų.

Gynybos ministerijoje 21 m išdirbęs ir tokius pranešimus tyręs Nickas Pope’as sakė: „Daugelis atveju NSO greičiausiai buvo palaikytos erdvėlaivių šviesos ar meteorai, tačiau kai kuriuos atvejus iš tiesų sunku paaiškinti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją