Negyvą antrų metų briedę Kučiūnų seniūnijos Pienuočės kaime, savo laukuose, rado ūkininkas Vilius P., atvažiavęs purkšti vasarojaus.

Apie netikėtą radinį vyras pranešė medžiotojams, o šie savo ruožtu aplinkosaugininkams ir policijai.

Apžiūrėjus vietovę paaiškėjo, kad brakonieriai į neteisėtą medžioklę buvo atvykę visureigiu. Manoma, jog iš graižtvinio šautuvo paleista kulka žvėrį kliudė prie netoliese esančio raisto. Sužeista briedė dar įstengė perbėgti jį ir, netekusi jėgų, krito pievoje. Gamtai padaryta žala įvertinta 3700 litų.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tai jau trečias atvejis šiais metais Lazdijų rajone, kai nuo brakonierių rankų žūsta žvėrys.

Per švelnūs įstatymai

Anot A.Vaickaus, brakonieriai siautėja naudodamiesi pernelyg švelniais įstatymais. Lenkijoje už žvejybą su meškere be leidimo skiriama maždaug tūkstančio litų bauda, o pas mus už tokį patį pažeidimą - įspėjimas arba 50 litų bauda.

"Labai sunku kovoti su brakonieriais, nes jie dažnai turi ne tik galingesnius automobilius ir šautuvus, bet ir elgiasi labai įžūliai. Jie ignoruoja net aplinkosaugininkų reikalavimus, o ką jau kalbėti apie paprastus medžiotojus", - teigė Kučiūnų medžiotojų būrelio pirmininkas Albinas Karaliūnas.