Elektros iškrova sutrikdė kabelinių televizijų transliaciją, trumpam buvo sutrikęs mobilusis ryšys.

Sinoptikai aiškina, kad šeštadienio naktį Vilnių ir kitus pietrytinius rajonus užklupusi liūtis nebuvo stichinė. Gausiausias lietus užfiksuotas Vilniaus oro uosto meteorologijos stotyje – čia liūties metu iškrito 21 mm kritulių, Varėnoje iškrito 15 mm kritulių. Toks lietus laikomas pavojingu.

Kaip DELFI sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Judita Liukaitytė, tai buvo pirma smarki pavasarinė liūtis su perkūnija. Perkūnija Vilniuje griaudėjo jau ir ketvirtadienį.

„Tai buvo paprasta liūtis, o kad Vilniaus kanalizacija nesutvarkyta ir vanduo bėga per gatves – sinoptikai nekalti. Buvo informuota, kad laukiama smarkaus lietaus, galima perkūnija. Viskas pagal prognozę“, - kalbėjo sinoptikė.

Potvyniai sostinėje atsiranda po kiekvienos didesnės liūties. Komunalininkai tvirtina, kad dėl to kalta pasenusi lietaus kanalizacija, nespėjanti surinkti per trumpą laiką iškrentančių gausių kritulių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją