Neįprastai šilta šiųmetė žiema sugriovė ir miško žvėrių gyvensenos dėsnius.

Pasak Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus pirmininko Petro Narbuto, jau sausio 11 dieną rajono miškuose panevėžiečiai medžiotojai išvydo jaunikliais vedinas šernų pateles.

„Negalėjome patikėti savo akimis – juk šernės mažylių paprastai susilaukia tik apie kovo pabaigą“, - vakar „Panevėžio balsui“ teigė P.Narbutas.

Dienraščio pašnekovo duomenimis, jei gamta nepateiks staigmenų ir atėjus pavasariui, gegužės pabaigoje-birželio pradžioje miškuose turėtų pasirodyti ir stirnų, briedžių bei elnių jaunikliai.

„Šiuo metu jau turėtų būti ir kiškiukų, o štai lapės dar tik rujoja“, - pranešė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus pirmininkas.

Paklaustas, ar Panevėžio rajono miškų gyventojai per žiemą nestokojo maisto, P.Narbutas sakė, kad tuo, kaip ir kasmet, uoliai rūpinosi medžiotojai.

„Pašarai stirnoms, elniams, šernams į miškus buvo gabenami tonomis. Viena tik bėda, kad miškų keliukai daug kur buvo labai pažliugę ir beveik neišvažiuojami“, - sakė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus vadovas.

Į tris dešimtis būrelių susivieniję daugiau kaip tūkstantis Panevėžio medžiotojų šiuo metu medžioja lapes, varnas bei kovarnius, taip pat dar iki balandžio vidurio galės gaudyti ir bebrus. Beje, šie aštriadančiai, greičiausiai nujausdami, kad nebus nei didelių šalčių, nei sniego, rudenį maisto atsargų beveik nekrovė.

„Tačiau labiausiai mūsų medžiotojai laukia gegužės – tada bus leidžiama tykoti ūkininkų pasėliais susigundžiusius šernus“, - sakė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus pirmininkas P.Narbutas.