Specialistai svarsto, kurios valstybės – Lietuvos ar Baltarusijos – bebrai tai padarė, ir teigia, kad užtvanką reikia išardyti, nes dėl jos gali būti užtvindyti kaimai Lietuvos teritorijoje, o bebrus ketinama perkelti.

Pasak S. Berbolio, „Baltarusijos pasieniečiams iškilo neaiškumų dėl to, kad upėje, kuri yra dalis Baltarusijos–Lietuvos sienos, bebrai surentė užtvanką“. Kotros upė yra maždaug 35 km ilgio, upės plotis – apie 6 m.

Be to specialistas pažymėjo, kad „greičiausiai šią užtvanką surentė Lietuvos bebrai“.

„Prie Kotros upės iš Lietuvos pusės jau daugiau nei tris dešimtmečius egzistuoja draustinis ir ten per tuos metus apsigyveno žymiai daugiau bebrų nei iš Baltarusijos pusės. Prie Kotros iš Baltarusijos pusės bebrai apsigyveno tik prieš keletą metų“, – aiškina S. Berbolis.

„Gali būti, kad ir Baltarusijos bebrai prisidėjo prie šios užtvankos statymo, tačiau netikiu, kad jų indėlis šiose statybose buvo reikšmingas“, – pridūrė jis.

Pasak Baltarusijos ekologės Ninos Poluckos, „bebrų perkėlimas – normalus reiškinys, niekaip nepaveiksiantis jų sveikatos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją